Metaloglobus se axează pe jucători tineri la prima prezență în Liga 2. Bucureștenii au jucat primul amical, au început conturarea lotului și își modernizează stadionul

O altă echipă care va participa în noul sezon al Ligii 2 și care și-a reluat deja de mai bine de o săptămână și jumătatea pregătirea este Metaloblobus București, club nou-promovat din Seria a 2-a a Ligii 3. Formația din cartierul estic al Capitalei, Pantelimon, a avut primul antrenament sub comanda antrenorului Bogdan Argeș Vintilă pe 19 iunie. 14 jucători din lotul vechi sunt aproape siguri că vor rămâne în continuare la echipă, în timp ce la capitolul noutăți încă nu s-a semnat niciun contract cu cei care au venit în probe sau sunt doriți să întărească formația.

„Reunirea a avut loc pe 19 iunie și până acum antrenamentele au avut loc pe plan local, la baza sportivă Metaloblobus. Avem câteva noutăți, însă până nu semnează nu le dau numele. Nu am forța financiară și mi poate fura oricine. La capitolul discuții sunt cu destul de mulți jucători și sper să finalizez zilele acestea. Iar la cei pe care îi aveam în curtea m-am axat în prima fază către cei care erau sub vârstă. La momentul acesta sunt destui de mulți jucători tineri. Nu mă ascund. Nu o să aduc mai mult de doi, maxim trei cu experiență”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Marius Burcă.

Tărlungeni sau Govora pentru cantonament

Între timp, bucureștenii au susținut și un prim amical, marți, pe stadionul din Colentina, cu Juventus București, pe care l-au pierdut cu 0-3. „Cu Juventus am pierdut cu 3-0, după ce am jucat în prima repriză cu niciun jucător peste vârstă sau under 21. Am avut jucător din 2000 în poartă și așa mai departe. Ă‚ia care au greșit, veniți în probe, doi-trei, i-am și eliberat din funcție. Iar în repriza a doua, au jucat și câțiva dintre cei care au fost în sezonul trecut. În plus, sunt în continuare câțiva accidentați, doi-trei”, a mai spus Burcă.

În următoarea perioadă, Metaloblobus are programat un amical sâmbătă, de la ora 10:00, în deplasare la CS Balotești, pe 5 iulie vor un nou test, însă nu s-a stabilit nici adversarul și nici locul unde va avea loc, iar pe 15 iulie vor juca la Târgoviște cu Chindia.

Dacă până pe 7 iulie antrenamentele se vor desfășura pe plan local, de atunci și până pe 15 iulie se va merge într-un cantonament, variante fiind Tărlungeni sau Govora.

Lucrări de modernizare la stadion

Altfel, în această perioadă caniculară, la baza sportivă Metaloglobus au loc modernizări pentru ca stadionului unde se va juca în Liga 2 să îndeplinească cerințele federației. În momentul respectiv se lucează la modernizarea tribunelor.

„La baza sportivă s-au pus deja două tribune și s-au montat scaune. S-a mărit capacitatea stadionului pentru a intra în tiparul Ligii 2. De la 460 pe scaune o să ajungem la vreo 700, asta doar tribuna. În momentul în care difinitivez și la peluză, atunci o să avem vreo 900 de locuri”, spune Marius Burcă.

„Din moment ce mi-au rămas 12-13 jucători, obiectivul nostru pentru următoarea perioadă este omogenizarea echipei, pentru că o să avem vreo 10 jucători noi. A rămas nucleul vechi, puternic, care a reușit promovarea, a rămas același staff și sunt lucruri bune”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, președintele clubului Metaloglobus.

Jucători care fac parte din vechiul lot și care au șanse mari să rămână și în noul sezon:

portar:
Alexandru Nedelcu

fundași:
George Caramalău
Alexandru Mitroi
Robert Gherghe
Andrei Sava

mijlocași:
Ștefan Stîngă
Valentin Ghenovici
Antonio Popa
Ștefan Niculae
Silviu Dragomir
Alin Robu

atacanți:
Andrei Voican
Mihai Bilciurescu
Alexandru Potecea

Jucători care nu mai sunt în lot după promovare:

Cristian Dică – portar, revenit la CS U Craiova după ce i-a expirat împrumutul
Angelo Anghelini – fundaș
Abdul Fatai – mijlocaș
Victor Militaru – atacant

Staff tehnic:

Bogdan Argeș Vintilă – antrenor principal
Gigel Coman – antrenor secund
Marian Vlad – portarii
Adrian Bondoc – delegat
Constantin Righel – maseur

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă