Matei s-a despărțit cu regrete de Rapid: „N-am reușit să-mi iau la revedere așa cum aș fi dorit de la suporteri și coechipieri”

Rapidul s-a despărțit în această iarnă de golgheterul Marius Matei, fotbalist care intrase în ultimele șase luni de contract cu gruparea suceveană. Aflat la capătul celei mai bune perioade din cariera sa de fotbalist, Matei a fost asaltat de oferte în ultimul timp, alegând să semneze cu FC Voluntari, liderul autoritar al Seriei I a Ligii secunde.

Fotbalistul originar din Galați spune că s-a despărțit cu regrete de gruparea suceveană, mărturisind că a acceptat transferul la FC Voluntari convins fiind de oferta financiară superioară și de dorința ilfovenilor de a promova în primul eșalon.

„Am trăit o perioadă frumoasă pe Areni, care va rămâne tot timpul în amintirea mea. Sper ca pe viitor să am șansa să mă întorc la Suceava și, de ce nu, să-mi închei cariera aici. Am o undă de regret că n-am reușit să-mi iau la revedere așa cum aș fi dorit de la suporterii care m-au îndrăgit așa de mult și de la coechipieri. M-am simțit foarte bine la Rapid, am fost adoptat foarte repede de colegi, antrenori și conducători și vreau să țin legătura cu fiecare dintre ei. Sper să ne revedem cât mai curând, iar reîntâlnirea să fie plăcută pentru ambele părți”, a declarat Marius Matei.

Oficialii Rapidului au dorit să-i mulțumească lui Matei pentru contribuția adusă la rezultatele echipei în turul campionatului și îi urează succes la noul său club. „Am fost puși oarecum în fața faptului împlinit. Din punctul nostru de vedere am fi dorit să-l păstrăm pe Matei, un jucător care a dat deplină satisfacție pe Areni. Pe de altă parte, n-am putut să ne opunem dorinței fotbalistului de a pleca la mai bine, pentru că, să nu uităm, Matei are totuși vârsta de 31 de ani și este oarecum pe final de carieră. După negocierile pe care le-am purtat cu omologii de la FC Voluntari ne-am dat acordul pentru transferul imediat al lui Matei, urmând să primim și o compensație financiară”, a declarat președintele executiv al Rapidului, Dumitru Moldovan.

1.123 de minute jucate și zece goluri în 14 apariții pe gazon sunt cifrele lui Marius Matei în cele șase luni petrecute pe Areni. Fotbalistul în vârstă de 31 de ani a contribuit și la parcursul excelent al echipei sucevene din Cupa României, izbutind să puncteze în două rânduri, în partidele cu Știința Miroslava și Petrolul Ploiești, din optimile de finală.

FC Voluntari este al zecelea club din cariera lui Matei, după ce a mai trecut pe la Dacia Unirea Brăila, FC Botoșani, FC Vaslui, Oțelul Galați, Farul Constanța, FC Olt, Gloria Buzău, Dunărea Galați și Rapid Suceava.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă