Marius Briceag, primul plecat în iarnă de la CSM

Marius Briceag,** primul plecat în iarnă de la CSM

Deși atât conducerea CSM Râmnicu Vâlcea, cât și jucătorul au negat cu vehemență informația conform căreia Marius Briceag ar fi semnat în urmă cu două luni un contract valabil din iarnă cu CS Universitatea Craiova, fundașul stânga se va despărți totuși de echipa din Liga 2.

Briceag va fi primul plecat în iarnă din Zăvoi, după ce, în urmă cu două luni, CSM l-a transferat la Craiova pentru suma de 100 mii euro. Jucătorul a parafat cu formația din Liga 1 un contract valabil pe trei sezoane și jumătate, valabil de la 15 ianuarie 2015. Conducătorii CS U Craiova au luat deja număr de ordine la Federație, conform regulamentului, având termen de șase luni pentru a depune contractul.

Conform contractului semnat de jucător și clubul de Liga 1, Marius Briceag va primi în prima jumătate de an un salariu de 2.000 euro net, plus bonusuri consistente pentru fiecare meci jucat sau în care rămâne doar pe bancă, salariul jucătorului urmând să crească progresiv începând din vara viitoare. Astfel, din iarnă, Marius Briceag se va lupta la Craiova pentru titularizare cu vâlceanul Bogdan Vătăjelu.

Cum se știe, în vara trecută, Briceag a fost dorit și de Dinamo București, dar conducerea clubului din Zăvoi nu i-a dat drumul, oferta fiind mult mai mică.

Cum contractul jucătorului cu Vâlcea expira în vara lui 2015, Briceag putea semna gratis cu alt club încă din această iarnă, jucătorul refuzând prelungirea înțelegerii cu CSM.

Marius Briceag a ajuns gratis la Vâlcea în urmă cu un an și jumătate, după desființarea lui FC Argeș, la propunerea lui Gheorghe Constantin. Inițial, jucătorul ajunsese la UTA, dar fostul președinte de la Vâlcea, Gheorghe Constantin l-a deteminat să vină la Vâlcea, la „pachet” cu Monel Cârstoiu.

Articol scris de Adi Georgescu
Foto: Dan Lixandru

Pe aceeași temă