Marian Florea e liber de contract după despărțirea de Unirea Slobozia: „Am dorit să vin mai aproape de casă”

Unul dintre cei opt jucători de care Unirea Slobozia s-a despărțit în această iarnă este și fotbalistul de bandă stângă Marian Florea. Transferat în 2012 la echipa ialomițeană, Florea intrase în ultimele șase luni de contract, iar politica actuală a formației din Seria I a Ligii 2 a dus la rezilierea acordului pe cale amiabilă.

În vârstă de 32 de ani, Marian Florea a fost unul dintre jucătorii de bază ai grupării pregătite de Adrian Mihalcea, în această primă parte a sezonului din Liga 2 având 13 apariții pe teren pentru Unirea. La fel s-a întâmplat și ediția trecută de campionat, atunci când, alături de coechipierii săi, a înregistrat performanța de a termina pe locul 3 în Seria I. Pentru jucătorul originar din Periș, Ilfov, aventura la Slobozia s-a încheiat, însă acum e pregătit să o ia de la început, un nou club, o nouă experiență.

„Mi-am încheiat amiabil colaborarea cu Slobozia și acum sunt liber de contract. Intrând în ultimile șase luni de contract, am dorit să vin mai aproape de casă. Am jucat doi ani și șase luni la Slobozia, unde am realizat lucruri frumoase împreună cu foștii mei colegi, încununate cu terminare pe locul 3 la un punct de promovare. Și prin această cale țin să le mulțumesc pentru perioada frumoasă și să le doresc mult succes în continuare, atât lor, cât și celor din conducere și staff-ului tehnic, dar și galeriei, care a fost mereu la înălțime”, a povestit Florea, pentru Liga2.ro, cum a decurs despărțirea de Unirea.

În cele aproximativ 50 de meciuri pe care le-a jucat în tricoul Unirii Slobozia mijlocașul a reușit să marcheze și patru goluri.

Vrea să continue cel puțin la același nivel

Acum, Florea se antrenează cu Voința Snagov, echipă din Liga a 3-a oarecum continuatoare a fostei FC Snagov, cea de unde realiza transferul carierei sale, la Astra Ploiești. „Momentan mă pregătesc cu echipa care m-a lansat în fotbalul mare și de unde am plecat în Liga 1. Am purtat discuții cu mai multe echipe de eșaloane superioare, dar, deocamdată, nu s-au concretizat. Sunt discuții și mai aștept să văd ce decizie voi lua”, a mai spus jucătorul care era folosit de Laurențiu Reghecampf sau Laurențiu Tudor și ca fundaș.


Marian Florea, nr. 8, se pregătește momentan cu Voința Snagov

În cazul în care nu va reuși să-și găsească o echipă pentru care să evolueze tot în Liga 2, Florea nu ar spune nu unei reveniri la Snagov pentru returul campionatului. „Cei de la Snagov mi-au prezentat un proiect foarte interesant de viitor și am promis că, dacă nu voi găsi o oportunitate mai avantajoasă în acest moment pentru mine, voi lua în considerare oferta lor. Până la urmă trebuie să mă revanșez și eu față de ei. Aici am trăit unele dintre cele mai frumoase satisfacții din cariera mea. Vom vedea ce va fi pe viitor”, spune jucătorul.

În cariera sa de fotbalist profesionist, Marian Florea a evoluat pentru FC Snagov, Astra Ploiești, Astra II Giurgiu, CSMS Iași și Unirea Slobozia.


Pe lângă Marian Florea, Unirea Slobozia s-a mai despărțit în această iarnă de jucători: Augustin Ivașcă, Cristian Coconașu, Daniel Ene, Aurelian Gohoreanu, Florentin Tudorache, Bogdan Patrianca și Marius Jianu.

„Fotbaliștii de care ne-am despărțit se aflau în ultimele luni de contract și au dorit să-și găsească echipe mai aproape de casă. Le-am mulțumit pentru tot ce-au făcut pentru Unirea Slobozia, fotbaliști precum Ivașcă și Florea au avut un aport însemnat în clasarea pe locul 3 după ediția trecută de campionat”, a explicat Ilie Lemnaru, directorul sportiv al Unirii Slobozia, condițiile în care au fost reziliate înțelegerile cu jucătorii menționați mai sus.

Pe aceeași temă