Fundașul golgheter la care UTA a renunțat a semnat cu Astra. Paul Copaci va fi din nou coechipier cu Albert Stahl

UTA a renunțat în această vară la serviciile celui de-al doilea golgheter al echipei din sezonul recent încheiat, fundașul Paul Copaci (20 de ani), fiindcă Laszlo Balint a preferat să aducă pe acest post un jucător pe care îl știa din perioada în care a antrenat la Snagov, pe Bogdan Stancu. Arădeanul s-a despărțit definitiv la finalul săptămânii trecute de „Bătrâna Doamnă”, iar ofertele nu au întârziat să apară.

Paul Copaci și-a dorit să facă pasul la Liga 1 după despărțirea de UTA, iar oferta primită de la Astra l-a mulțumit. Astfel, fundașul stânga sau central arădean a semnat un contract valabil pe trei ani cu echipa care își desfășoară meciurile la Giurgiu și va fi din nou coleg cu Albert Stahl (20 de ani), mijlocaș de la UTA care în urmă cu zece zile semna, la rândul său, cu clubul unde director sportiv este Dani Coman, iar antrenor este Dan Alexa.

Atât Copaci, cât și Stahl sunt variante de jucători U21 pentru Astra în acest sezon de Liga 1, lucru care la UTA nu mai era posibil, după ce în Liga 2 s-a trecut din această vară la regula folosirii obligatoriu de jucători U19.

„Sezonul trecut, pe plan personal, pentru mine a fost cel mai bun la seniori de până acum. Am marcat cinci goluri, am oferit trei pase decisive și am fost integralist în 80 la sută dintre partide. Am fost al doilea golgheter al formației. La UTA am întâlnit băieți de caracter și am avut un vestiar unit, chiar dacă au fost multe modificări. A fost o onoare să joc pentru UTA și pentru suporterii acestei echipe. Sunt pregătit pentru o nouă provocare. Mi-aș dori să fac pasul la Liga 1, spunea Paul Copaci, pentru Liga2.ProSport.ro, după despărțirea de UTA, care s-a întâmplat după ce jucătorul a renunțat la salariile restante și și-a plătit singur grila de formare.

Arădeanul a strâns nu mai puțin de 32 de meciuri, toate ca titular, dintr-un total de 38 ale sezonului recent încheiat, a marcat cinci goluri și a oferit trei pase decisive coechipierilor săi. Până acum, în cariera sa, Paul Copaci a mai evoluat pentru Olimpia Satu Mare și CSM Școlar Reșița.

În această vară, UTA a renunțat și la mijlocașul Cristian Costin (21 de ani), care a semnat cu FC Voluntari și a și debutat pentru ilfoveni în Liga 1.

Pe aceeași temă