Marco Enciu și un jucător U19 de la CS Podari, primele transferuri la Dacia Unirea Brăila

Luni după-amiază, la o oră de la reunirea lotului Daciei Unirea, la stadionul Municipal a sosit și primul jucător pe care gruparea de la Dunăre ar dori să-l transfere în această iarnă, Florin Cimpoieru (foto mic). Jucătorul născut în 1996 poate evolua în linia mediană pe ambele flancuri sau în atac și a fost format de CS U Craiova. Anul trecut, Cimpoieru a evoluat pentru CS Podari, în Liga a 3-a.

Iar informația a fost confirmată de președintele clubului, Valentin Avramescu. „Cimpoieru a venit luni seara la Brăila, însă deocamdată este în probe. Antrenorii vor decide în această săptămână dacă atacantul de 19 ani va rămâne sau nu la Dacia Unirea. Urmează ca în zilele următoare să încercăm să rezolvăm și celelalte transferuri pe care ni le dorim”, a declarat Valentin Avramescu.

Astăzi, 13 ianuarie, vine la Brăila și cel de-al doilea jucător dorit de Alin Pânzaru, este vorba despre atacantul Marco Enciu (foto principal), jucător care anul trecut a evoluat la Rapid CFR Suceava, dar a fost și golgheterul Farului Constanța.

13 meciuri și 2 goluri a bifat Marco Enciu (27 ani) în prima parte a sezonului pentru Rapid CFR Suceava. În cariera sa, atacantul timișorean a mai evoluat pentru ACU Arad, ACS Poli, Metalul Reșița sau Farul Constanța.

Cimpoieru va face astăzi primul antrenament sub comanda lui Alin Pânzaru, Enciu vine abia în această după-amiază și va fi prezent la ședința de pregătire de joi. „Sunt doi jucători de care avem nevoie. Cimpoieru este o soluție pentru categoria jucătorilor U19, este un jucător de forță, are viteză de reacție, iar Enciu, la 27 de ani, are experiență, este un fotbalist cu talie. Ambii ne pot fi foarte utili în această a doua parte a sezonului competițional”, a declarat telefonic, pentru obiectivbr.ro, antrenorul Alin Pânzaru.

La antrenamentul de marți, coordonat de Ștefan Leu, deoarece antrenorii Alin Pânzaru și Paul Vlad, precum și căpitanul de echipă Sorin Frunză au fost la un curs de pregătire organizat de FRF, au participat Cristian Mitrea, Laurențiu Ivan, Costin Ghiocel, Alexandru Muscă, Alexandru Niță, Andrei Pușcașu, Sorin Frunză, Marius Onofraș, Victor Olenic, Costel Roșu, Cosmin Necoară, Gabriel Iosofache, Marius Dima, Paul Ioan, Laurențiu Petean, Stelian Nicoliță, Gicu Iordache, Dorin Istrate, Dragoș Mucuță, Ștefan Zaharia, Marius Moroianu, Marin Iordache, cei doi absenți de la reunire, Stănciulescu și Stângaciu, dar și noul sosit, Florin Cimpoieru.

Articol scris de Costel FILIP

Pe aceeași temă