Manole a scăpat de chinul de la Reșița! „Mă simt mai motivat ca oricând să ajung din nou în vârf”

După un an de chin, mijlocașul de bandă Leonard Manole (22 ani) și-a reziliat acordul cu Metalul Reșița și își caută altă echipă. Pe val sezonul trecut, jucătorul argeșean a fost în vizorul unor echipe de Liga 1, dar prețul mare cerut de patronul Cătălin Rufă a stopat posibilul său transfer.

Pentru unul dintre jucătorii de bază ai Reșiței, atunci când echipa s-a luptat timp de doi ani în fruntea Seriei a II-a, prima parte a acestui sezon a fost un coșmar, fiind cunoscute problemele financiare de la Metalul. „2014-2015 am avut un sezon foarte bun cu Reșița, dar, din păcate, a promovat Timișoara. Acel an a fost unul foarte bun și pentru mine și pentru echipă. Apoi, a venit al doilea an de contract, care a fost un chin, deoarece nu mai erau bani, iar cu echipa eram pe ultimul loc. În tot acest timp, am avut discuții atât cu echipe din Liga 1, cât și din Liga a 2-a, dar, din păcate, nu am fost lăsat să plec. Am rămas la Reșița, unde echipa era pe ultimul loc, iar la club totul decurgea rău. În iarnă, după ce toți colegii mei au fost lăsați să plece liberi de contract, eu și cu Anițoiu am fost ținuți la club fără nicio explicație”, a spus Manole, care a strâns șase jocuri în prima parte din acest sezon.

Până la urmă, patronul Cătălin Rufă și-a dat acordul să-l lase liber pe Leonard Manole, care mai avea contract doar până în vară. „În sfârșit, după nenumărate insistențe și rugăminți de la mine și familia mea, am fost lăsat să plec liber, fiind și în ultimele patru luni de contract. Pentru asta îi mulțumesc domnului Rufă. Mai vreau să fac o paranteză, mai sunt persoane în fobal, nu vreau să dau nume, care îmi vor răul, m-au dat în presă că sunt accidentat sau spun lucruri urâte despre mine. Sunt lucruri total neadevărate. Eu am jucat toate meciurile la Reșița, mai puțin ultimele meciuri, pentru că nu am mai fost lăsat să joc după acel protest de la Satu Mare. Cu toate răutățile din jurul meu, eu sunt bine și sunt în așteptarea unui nou contract, mă simt mai motivat ca oricând să ajung din nou în vârf. Lumea ar trebui să mă judece după fotbal nu după răutățile altora. La toate echipele la care am evoluat am făcut-o destul de bine, de aceea am făcut parte și din loturile naționale de juniori de la vârsta de 15 ani până la 20 de ani” a mai spus Manole.

În acest moment, singurul jucător sub contract cu Metalul Reșița din vechea gardă mai este fundașul stânga Florin Anițoiu, care are contract până în vara anului 2017 și pe care patronul Cătălin Rufă speră să obțină o sumă de bani. Timișoreanul este însă acasă și se antrenează singur, nefiind în lotul de juniori și stranieri cu care Carol Gurgu efectuează pregătirea de iarnă.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă