Mamele și N”Doye, doriți insistent de Țălnar la FC Brașov. „Dacă se rezolvă ce am vorbit cu dânsul, vin și ne apucăm de treabă”

Mamele și N''Doye, doriți insistent de Țălnar la FC Brașov.**

Cantonamentul „stegarilor” din Poiana Brașov se apropie de final. Jucătorii acuză din plin duritatea ședințelor de pregătire, astfel că au apărut și problemele medicale. Mijlocașul Paul Iacob, portarul Vlad Ignat, atacantul Sabrin Sburlea și fundașul dreapta Alexandru Vagner nu au putut participa la primele două ședințe de pregătire de ieri din cauza problemelor medicale, dar cei patru nu au fost iertați de antrenamentul de la sala de forță.

„E cel mai greu cantonament, se simte oboseala din plin”, spun jucătorii brașoveni. În schimb, antrenorul Cornel Țălnar declară că pregătirea decurge conform planului, însă este îngrijorat de faptul că transferurile întârzie. „Am început de două săptămâni pregătirea și încă nu am reușit să aducem jucătorii pe care îi dorim. Am spus că vreau să facem cel puțin patru transferuri importante, suntem în discuții, însă negocierile merg greu, asta și pentru că nu pot să le fac promisiuni fără acoperire jucătorilor. La finalul acestei săptămâni sper să putem rezolva măcar două transferuri importante”, a spus Țălnar.

De la începutul acestui an, gruparea brașoveană s-a despărțit de opt jucători: Florin Cordoș (Luceafărul Oradea), Florin Răsdan (Concordia Chiajna), Claudiu Săftescu (Chindia), Mihai Petra (ASA Târgu Mureș), Horia Popa (AFC Hărman), Robert Răducan (destinație necunoscută), Alexandru Avram (Dunărea Călărași) și Mihai Leca (The New Saints).

Mamele ar veni la Brașov

Un jucător dorit insistent de Cornel Țălnar este fundașul central Iulian Mamele (foto, în dreapta), cel care este liber de contract după despărțirea de Concordia Chiajna. Mamele a confirmat discuțiile cu FC Brașov și a precizat că în cazul în care condițiile îi vor fi acceptate, va veni la Brașov.

„Am discutat cu Cornel Țălnar, i-am spus ce vreau și dacă se rezolvă ce am vorbit cu dânsul, vin la Brașov și ne apucăm de treabă. Sper în câteva zile să primesc un răspuns cert de la Brașov”, a spus Mamele (31 ani), care până acum a mai jucat în Liga 1 la Viitorul, Pandurii și Concordia Chiajna.

Un alt jucător dorit de Țălnar la Brașov este mijlocașul Ousmane N”Doye. Senegalezul ar agrea să lucreze din nou cu Țălnar, astfel că oficialii lui FC Brașov caută o soluție pentru a-l putea legitima ca jucător amator.

Cristil și Tripșa vor fi păstrați în lot

Referitor la cei doi tineri jucători care se află în cantonamentul din Poiana Brașov, fundașul Cosmin Cristil și mijlocașul Ionuț Tripșa (20 ani), Țălnar spune că vor fi păstrați în lot. „Sunt doi jucători buni, astfel că vor rămâne în lot. Aș mai dori încă un jucător U21 pentru a avea concurență”, a încheiat Cornel Țălnar.

Răsdan a renunțat la un salariu de la FC Brașov

Altfel, un jucător care a și plecat în această iarnă de la FC Brașov este mijlocașul Florin Răsdan. Jucătorul de 21 de ani a fost împrumutat în vară de la Concordia Chiajna, însă, la începutul acestui an, Răsdan s-a întors la Chiajna și chiar a făcut toată pregătirea de iarnă sub comanda antrenorului Dan Alexa. Ieri, jucătorul a primit actele de transfer de la FC Brașov și va putea juca pentru Chiajna în prima etapă din acest sezon. „Mă bucur că s-a rezolvat transferul și că voi putea juca din nou pentru Concordia. Am renunțat la un salariu de la FC Brașov, pentru că știu situația grea prin care trece clubul brașovean. Le mulțumesc colegilor, antrenorilor și celor din conducere și le urez multă baftă și să ducă Brașovul în Liga 1″, a spus Răsdan.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă