Lucian Munteanu pune stop transferurilor la Vâlcea: „Nu mai pleacă niciun jucător pentru a nu periclita obiectivul principal”

Managerul general al echipei CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a anunțat miercuri că, după plecările lui Staicu și Tomozei, niciunul dintre jucătorii importanți nu va mai părăsi clubul. Tomozei a primit hârtie prin care se poate antrena cu FC Botoșani, însă conducerea clubului moldav trebuie să se decidă până pe 12 februarie dacă îl va păstra pe fundașul de bandă. În caz contrar, Tomozei ar urma să revină la Vâlcea.

Șeful din Zăvoi a discutat cu mijlocașul Andrei Neagoe, jucătorul fiind de acord să continue la Vâlcea. Excepție ar putea face totuși Dragoș Firțulescu, care, până la sfârșitul acestei săptămâni, trebuie să anunțe dacă va primi o ofertă concretă de la Sligo Rovers (Irlanda), club cu care are discuții.

De asemenea, aflat la final de contract, mijlocașul Lucian Iordache își va prelungi acordul. Nici de veniri nu se mai pune problema, antrenorul Alexandru Pelici nefiind de acord cu alte transferuri.

„Nu mai pleacă niciun jucător pentru a nu periclita obiectivul principal, calificarea în play-off. Vrem să îi împrumutăm la Liga a III-a pe juniorii care au evoluat mai puțin, ei sunt tineri și este important să joace. În privința lui Neagoe, lucrurile erau destul de clare, nu s-a pus problema să meargă în altă parte, am avut doar de lămurit anumite bonusuri din contract. Firțulescu discută în străinătate, va afla zilele următoare, dacă el primește o ofertă bună din punct de vedere financiar, omenește este să îl lăsăm să plece. Chiar dacă o parte din jucători aveau stipulate în contracte mici creșteri pentru perioada următoare, administratorul judiciar nu ne permite să mărim niciun salariu, cât timp nu putem atrage sume suplimentare la buget. Antrenorul Alexandru Pelici este mulțumit de lotul avut la dispoziție și plecăm la drum cu încredere că putem continua evoluțiile bune din turul campionatului. Totuși, în cazul în care Tomozei va rămâne la Botoșani, luăm în calcul să mai aducem un fundaș stânga” a spus managerul Lucian Munteanu.

Șeful clubului vâlcean speră în continuare că autoritățile locale se vor implica mai mult în susținerea CSM-ului. „Din păcate, a mai trecut un an și nu s-a concretizat nimic din promisiunile pe care le-am avut din partea reprezentanților Primăriei. Plătim în continuare apă, căldură, angajați care întrețin baza, am suportat în continuare cheltuielile cu Centrul de Copii și Juniori. Sunt sume importante, pe care majoritatea echipelor de Liga a II-a nu le simt, iar aceste cheltuieli nu le afectează bugetele. Acesta este motivul pentru care nu ne permitem să susținem contracte mai mari. Cu toate acestea, salariile jucătorilor și ale celorlalți angajați sunt la zi”.

Lupta pentru intrarea în play-off se anunță una dură, Vâlcea având doar patru puncte avans față de locul 7. „Poziția în clasament trebuie să ne responsabilizeze mai mult și nu trebuie să ne facem planuri mai mari decât e cazul. Câteva contracandidate la play-off vor beneficia de 6 puncte prin retragerea echipelor Caransebeș și Bihor, așa că lupta se va da până în ultima etapă. În momentul de față, primele 10 echipe au șanse la play-off. Orice pas greșit te poate îndepărta de această zonă, de aceea va fi foarte important fiecare punct pe care vom reuși să îl obținem în ultimele opt etape ale sezonului regulat” a mai spus managerul Lucian Munteanu.

Lot CSM Râmnicu Vâlcea:

Portari: Fildan, Dr. Geantă, Sporea (junior);
Fundași: Samson, Cucui, Pârvulescu, I. Stoica, Bratu (junior), Al. Ionescu, A. Marin (junior);
Mijlocași: Vasile, Firțulescu, Neagoe, Iordache, Dâlbea (Târlungeni), Dumitrașcu, Piscanu (junior), Cl. Ștefan (junior), Preda (junior), Georgescu (junior), I. Marian (junior), Bg. Geantă;
Atacanți: Voinea, C. Stoica (Caransebeș), Ludușan (junior), Trabalka (junior, Bihor), Petrescu (junior).

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă