„Lotul CFR” rămâne la Târgu Mureș. Janos Szekely și Feussi măresc numărul transferurilor

Astăzi a fost cea mai prolifică zi a mureșenilor în privința transferurilor. În această după amiază, ASA a mai perfectat transferurile a doi jucători.

Fostul mijlocaș al Stelei, Janos Szekely a semnat cu formația pregătită de Adrian Falub. Jucătorul de 31 de ani n-a mai rămas la FC Brașov, unde a evoluat ultima dată, deși se înțelesese inițiat cu Constantin Zota pentru prelungirea contractului. Szekely a fost în tratative și cu Oțelul Galați, înainte de a semna cu ASA. Mijlocașul dreapta a mai evoluat în cariera sa la Poli Timișoara, „U” Cluj și Oțelul, în Liga I și pentru Volga (Rusia) și Korona Kielce (Polonia), în străinătate.

„Sunt bucuros că am ajuns la ASA Tîrgu-Mureș. Este o echipă nou-promovată, dar cu ambiții mari. Sper să am o evoluție constantă și să ajut, împreună cu restul colegilor, la îndeplinirea obiectivului”, a spus mijlocașul pentru asatirgumures.ro.

Pe lângă Szekely, ASA a semnat un angajament și cu fundașul dreapta camerunez Patrice Feussi (29 de ani)(foto mic 1), care în România a jucat doar pentru UTA. Africanul are 35 de meciuri în Serie B, unde a evoluat pentru Genoa și Pisa. A mai jucat și pentru Salernitana, Perugia, Sorrentoși FC Lugano.


  • Formația nou-promovată i-a convins pe Sepsi, Stăncioiu, N”Doye, Voiculeț și Hora să rămână la Târgu Mureș.
  • ASA l-a transferat și pe atacantul brazilian Henrique, de la Oțelul Galați.
     

Formația mureșeană va primi în această săptămână tranșa de 400 de mii de euro din drepturile tv, pentru promovarea în Liga 1. În așteptarea banilor de la Ligă, mureșenii au parafat deja primele mutări ale sezonului. ASA s-a înțeles cu foștii jucători ai CFR-ului care au ajutat și la promovarea echipei în prima ligă să rămână și în sezonul viitor. Sepsi, Stăncioiu, Voiculeț și Hora și-au prelungit angajamentele și vor continua să joace la Târgu Mureș.

În aceeași situație se află și fostul mijlocaș de la FC Vaslui și Dinamo, Ousmane N”Doye. Totodată, ASA a oficializat și transferul atacantului brazilian Henrique (foto mic 2), care a marcat opt goluri pentru Oțelul în campionatul trecut.

Mureșenii încearcă să-l transfere în aceste zile și pe fundașul stânga Sălăgeanu, fost la FC Vaslui. „Sper să vină cât mai mulți jucători de valoare, cu care să realizăm obiectivul de a rămâne în Liga I”, a spus antrenorul ASA-ului, Adrian Falub.

Jocuri cu „U” Cluj și Dinamo, în primele trei etape

ASA Târgu Mureș va întâlni Universitatea Cluj, acasă, Ceahlăul și Dinamo, în deplasare, în primele 3 etape din noul sezon. Falub va redebuta în Liga 1 tocmai împotriva fostei sale echipe. „E un program greu. Primul meci e foarte importat și va fi foarte greu. „U” Cluj a jucat bine în sezonul trecut și a făcut și transferuri importante în această vară”, a declarat Adrian Falub.

Mureșenii vor pleca luni în cantonament, în Anglia, iar primul meci din noul sezon îl va disputa în Cupa Ligii, în compania lui CSMS Iași.

Articol scris de Vlad Măcicășan

Pe aceeași temă