Lăcătuș testează contra echipei FK Jagodina un croat și un portughez

Lăcătuș testează contra echipei FK Jagodina** un croat și un portughez

CSMS Iași dispută astăzi, de la ora 19:00, cu o oră mai târziu față de cum fusese programat inițial, primul amical din stagiul de pregătire din Slovenia. Echipa antrenată de Marius Lăcătuș va întâlni echipa din prima ligă sârbă, FK Jagodina, adversarul pe care CFR Cluj îl va avea în turul doi preliminar al Europei League.

Va fi un test puternic pentru CSMS, sârbii terminând sezonul trecut pe locul trei, în spatele echipelor Steaua Roșie Belgrad și Partizan Belgrad. Cu acest prilej, tehnicianul ieșenilor va testa și doi jucători care ar putea să acopere posturile considerate deficitare în lotul nou-promovatei în Liga 1.

Lăcătuș testează un croat și un portughez

În cantonamentul echipei CSMS din Slovenia au ajuns în ultimele zile atacantul croat Domagoj Veraja și mijlocașul portughez Marco Gomes Rodrigues (foto, în stânga), informează site-ul oficial al ieșenilor.

Jucătorul croat în vârstă de 23 de ani a evoluat sezonul trecut la echipa lituaniană de primă ligă Siauliai, dar acum este sub contract cu NK Dubrovnik, o formație din liga secundă croată. În Lituania, Veraja a evoluat de șapte ori, de cinci ca titular, și a marcat un singur gol.

Celălalt fotbalist, Marco Gomes Rodrigues (Marquinho), un portughez în vârstă de 25 de ani, este un jucător cu profil ofensiv, care poate juca pe ambele benzi ale terenului, dar și ca vârf împins. În sezonul trecut a bifat 17 meciuri pentru echipa bulgară de primă ligă Chernomorets Burgas, înscriind trei goluri. Înainte de acest transfer a evolua în Liga a 3-a din Portugalia, la Ribeira Brava.

Pe 1 martie 2014, FC Vaslui anunța că Marquinho a semnat un contract cu ei pe o perioadă de șase luni, cu opțiunea de prelungire pe încă doi ani. Totuși, portughezul părăsea clubul moldovean după numai o lună, sătul de incertitudinea financiară a fostei prim-divizionare. Liviu Ciobotariu declara despre el că este un „jucător cu reale calități, care va ajuta foarte mult atacul”, însă acesta n-a apucat să debuteze la Vaslui pentru că oficialii nu s-au mai sinchisit să-l legitimeze.

Foto: Vremea nouă

Pe aceeași temă