La „U” Cluj începe să se destrame „colonia” portugheză! Primii doi jucători care pleacă odată cu antrenorul Cristian Dulca

„U” Cluj s-a despărțit astăzi de antrenorul Cristian Dulca (46 de ani), însă a luat și primele măsuri în lot după începutul dezastruos de nou sezon în Liga 2. „Colonia” portugheză adusă de managerul Octavian Moraru s-a micșorat cu două nume.

Clubul clujean a anunțat că a ajuns la un acord de reziliere a contractului cu portarul Jose Costa și cu mijlocașul Pedro Mendes. Primul n-a fost în lot la ultimul meci, cu Metaloglobus, iar al doilea a fost utilizat de Dulca din minutul 54, când i-a luat locul lui Andre Ceitil.

Portarul Jose Pedro Goncalves Costa (25 de ani) a jucat pentru „U” Cluj în două meciuri, cu Viitorul Pandurii (3-0) și SCM Gloria Buzău (0-2), în timp ce Pedro Rafael Amado Mendes (25 de ani) a bifat trei prezențe în tricoul alb-negru, cu CSM Reșița (0-2), SCM Gloria Buzău (0-2) și Metaloglobus (0-2).

Hugo Firmino nu se mai află nici el în locul Universității, după ce a fost utilizat într-un singur meci, primul al sezonului, cu CSM Reșița.

„Clubul nostru a ajuns la o înțelegere cu portarul José Costa, dar și cu mijlocașul Pedro Mendes, în privința rezilierii pe cale amiabilă a contractelor.

Ambii jucători portughezi au ajuns la Cluj în această vară. Goalkeeper-ul José Costa a bifat două partide oficiale în tricoul Universității, contra formațiilor Viitorul Pandurii Târgu Jiu și Gloria Buzău, în timp ce fostul său coleg din linia de mijloc a strâns cu o prezență mai mult, însă fără să înscrie vreun gol.

Le mulțumim amândurora pentru munca depusă la „U” și le dorim mult succes pe mai departe!”, a anunțat Universitatea Cluj.

După ce sezonul trecut rata promovarea la barajul cu FC Hermannstadt, „U” Cluj făcea în vară schimbări radicale. Cu un nou staff tehnic și schimbări în conducere, „U” voia să promoveze cu șapte fotbaliști care provin din Portugalia și pe care îi prezența înaintea amicalului aniversar cu PAOK (scor 0-5). Andre Ceitil, Hugo Firmino, Pedro Mendes, Inacio Miguel, Jorge Costa, Rafael Miranda și Kay, fost fundaș la Craiova, jucător din Insulele Capului Verde, erau stranierii prezentați. Ulterior era adus și portughezul Tiago Gomes și moldoveanul Artur Crăciun.

După cinci etape, în care a pierdut de patru ori, „U” Cluj are trei puncte și se află pe locul 17, retrogradabil. Următorul meci, cu UTA, pe care Universitatea ar fi trebuit să-l joace vineri, la Târgu Mureș, și l-a amânat, profitând de faptul că are doi jucători convocați la echipele naționale. Astfel, următorul joc oficial al lui „U” va fi peste două săptămâni, în deplasare la Dunărea Călărași.

Pe aceeași temă