La 18 ani și-a văzut visul împlinit. Un jucător de la Sănătatea Cluj a semnat pe cinci ani cu Steaua

Cele trei apariții în tricoul naționalei Under 19 a României în luna noiembrie, cu Insulele Feroe, Andorra și Elveția, pare că i-au schimbat decisiv cariera de fotbalist lui Theodor Constantin Botă. Jucătorul ce aparține de Viitorul Mihai Georgescu a atras atenția campioanei României, FC Steaua București, și joi a semnat un contract cu aceasta pe o durată de cinci ani.

Atacantul născut pe 24 mai 1997 (18 ani) a evoluat în turul campionatului la Sănătatea Cluj, în Liga 3, echipă cu care a încheiat anul 2015 pe locul 8 în Seria a V-a. Internaționalul Under 19 a semnat joi un contract pe cinci ani cu Steaua și îi va face concurență din iarnă lui Gregory Tade, Alexandru Tudorie sau Măcriș.

Theodor Botă este primul transfer oficial efectuat de Steaua de la revenirea pe banca tehnică a lui Laurențiu Reghecampf.

Cu Elveția a intrat în poartă și a primit gol din penalty

Fotbalistul care abia și-a serbat majoratul și care vine pentru a-i face concurență lui Tade are o poveste interesantă. În luna noiembrie a intrat în poarta naționalei Under 19, la un meci pierdut de România în fața Elveției, scor 1-3, după ce portarul titular fusese eliminat în minutul 82. A primit un gol din penalty, dar a avut și o intervenție salvatoare pe final, în minutul 87, când a respins de sub bară un șut pericolos al adversarilor.

Evident, isprava tânărului atacant a atras atenția presei. Botă a acordat un interviu pentru cjsport.ro, în care a dezvăluit care sunt planurile sale pe termen scurt. La acea vreme, visa să meargă în străinătate, declara că este fan AC Milan și că idolul său este Mario Balotelli, dar că îl apreciază mult pe Neymar, cel care, în opinia sa, va câștiga multe Baloane de Aur, după retragerile lui Messi și Cristiano Ronaldo.

„Eu aș vrea să plec în străinătate încă din iarnă, dar vom vedea. Îmi place foarte mult campionatul Italiei, mai ales că echipa mea de suflet este AC Milan, însă mi-ar plăcea și în Anglia, pentru că acolo sunt dueluri bazate pe forță, se fac multe antrenamente fizice care te ajută. Ca jucător, îl admir foarte mult, însă doar ca și stil de joc, pe Mario Balotelli, pentru că nu-mi place și caracterul lui. Totuși, idolul meu este Neymar, îl consider mai complet decât Cristiano Ronaldo, deși îmi place foarte mult și de portughez. De altfel, cred că după ce se termină cu Ronaldo și Messi, Neymar va lua cele mai multe Baloane de Aur”, spunea Botă, în luna noiembrie, pentru cjsport.ro.


 

 

Pe aceeași temă