L-au dat cu împrumut, însă îl vor înapoi! Monea, disputat de FC Brașov și Unirea Tărlungeni

L-au dat cu împrumut, însă îl vor înapoi!** Monea, disputat de FC Brașov și Unirea Tărlungeni

Unul dintre cei mai buni jucători ai Unirii Tărlungeni în prima parte a sezonului a fost mijlocașul George Monea (18 ani). Crescut la Victoria, dar format de FC Brașov, Monea a fost împrumutat în vară pentru un an la Unirea Tărlungeni, unde fotbalistul a avut evoluții apreciate. În 15 jocuri a fost titular, a și marcat două goluri, astfel că mijlocașul dreapta s-a impus în primul „11″ al echipei antrenate de Daniel Bona.

În această iarnă, odată cu instalarea lui Mihai Stere în funcția de antrenor principal la FC Brașov, Monea a fost dorit înapoi la echipa care l-a format. Președintele Unirii Tărlungeni, Kiss Iosif, a confirmat interesul celor de la FC Brașov pentru Monea. „Cei de la FC Brașov mi-au spus că îl vor pe Monea, cu doar câteva zile înaintea startului pregătirilor. Monea este împrumutat până în vară la noi și nu puteam să-l cedăm acum. El este un jucător pe care noi ne bazăm și pentru partea a doua a sezonului”, a precizat Kiss.

Pe lista lui Stere

Antrenorul „stegarilor”, Mihai Stere, a confirmat că Monea s-a aflat pe lista sa în această iarnă. „Eu l-am dorit pe Monea, pentru că este un jucător pe care îl cunosc și care are potențial. Că nu s-a reușit aducerea sa, asta nu mai e treaba mea. Am înțeles că jucătorul a fost împrumutat un an la Tărlungeni, iar în contract nu are stipulată o clauză prin care FC Brașov îl poate lua în această iarnă”, a spus Stere.

Monea s-a prezentat la reunirea lotului celor de la Unirea Tărlungeni. „Eu știu că am fost împrumutat un an la Tărlungeni, iar cei de aici mi-au spus că se bazează pe mine. Nu am vorbit cu nimeni de la FC Brașov în această iarnă, poate doar ce s-a vorbit la nivelul celor două conduceri”, a declarat George Monea, jucător care a fost adus la FC Brașov de antrenorul Vasile Mureșan, iar în ultimii ani acesta a lucrat cu Ionuț Mitroi.

„Stegarii” au avut liber la relaxare

La finalul primei săptămâni de antrenamente epuizante, Mihai Stere le-a pregătit o surpriză plăcută jucătorilor săi. Antrenorul lui FC Brașov a căutat să-și detensioneze elevii, iar duminică, preț de câteva ore, jucătorii au avut program liber, ocazie pentru aceștia să se întâlnească cu soțiile sau prietenele. „Era normal să-i las liberi câteva ore, asta după nouă antrenamente solicitante”, a spus Stere. Bucuroși de cele câteva ore libere, jucătorii au avut timp de plimbări pe pârtiile din Poiană sau pentru o scurtă ieșire la restaurant.

Matei nu s-a antrenat

După ce au beneficiat de program liber duminică după-amiaza, ieri dimineață, jucătorii au avut parte de o nouă porție de alergări, de această dată pe pista Stadionului Olimpic din Poiana Brașov, iar seara obișnuitul antrenament la sala de forță. Singurul jucător care nu s-a putut antrena normal ieri dimineață a fost atacantul Marius Matei, care era răcit. De astăzi, Matei este așteptat să reintre în programul normal al echipei.

Hlinca a hotărât să plece

Altfel, fundașul central Ionuț Hlinca (27 ani) a luat o decizie surprinzătoare în cantonamentul „stegarilor” din Poiana Brașov. Conform surselor Monitorul Expres, după antrenamentul de ieri dimineață, Hlinca a avut o discuție cu antrenorul Mihai Stere căruia i-ar fi transmis că vrea să plece de la echipă! Cum antrenorul nu s-a împotrivit, Hlinca și-a făcut bagajele și a părăsit cantonamentul echipei din Poiana Brașov.

Folosit insistent în primul 11 al echipei în prima parte a sezonului, în ciuda unui randament mai degrabă modest, Hlinca s-a prezentat la reunirea echipei cu un surplus de șase kilograme. Cu toate acestea, nimic nu anticipa plecarea fundașului de la FC Brașov, mai ales că acesta a dat jos doar după câteva zile de antrenamente circa trei kilograme! Hlinca a tras de el cât a putut și la testele fizice, unde s-a încadrat la final în categoria celor care au obținut calificativul satisfăcător.

În această iarnă de la FC Brașov au plecat Perju, Puțanu, Grigoruță, Mareș, Burlacu, Letan (contracte reziliate), David (plecat la Petrolul), Vlad Olteanu (plecat la Dinamo). Prin plecarea lui Hlinca, FC Brașov a rămas doar în doi fundași centrali, Poverlovici și Istrofor, astfel că Mihai Stere trebuie să completeze rapid lotul cu încă doi jucători.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Dan TĂ‚UȚAN

Pe aceeași temă