George Monea, preocupat de arbitrajul lui Eduard Ioniță după remiza Șelimbărului cu Ciucul: ”Trebuie să vorbim despre arbitraj!” Fazele contestate de marcatorul sibienilor

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2024, 11:08 Liga 2

Mijlocașul George Monea (27 de ani), cel care a deschis scorul pentru CSC Șelimbăr în minutul 5 al meciului de pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc, terminat la egalitate, scor 2-2, în etapa a 6-a play-off-ului Ligii 2, e de părere că arbitrul Eduard Ioniță a comis mai multe erori care au influențat rezultatul final.

George Monea, după meciul cu FK Miercurea Ciuc: ”Trebuie să vorbim despre arbitraj”

Monea crede că Szilard Balogh ar fi trebuit eliminat în finalul primei reprize, iar lovitura de la 11 metri din care ciucanii au egalat pentru 2-2 n-ar fi trebuit acordată deoarece ”mingea era trecută de cadrul porții”.

”Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să vorbim despre arbitraj astăzi. Pe lângă tot ce am realizat în meciul ăsta, am avut o atitudine pozitivă, trebuie să vorbim despre arbitraj, pentru că avem două lucruri de zis: cartonaș roșu clar, în prima repriză (n.r. – la Balogh, în minutul 42), al doilea galben. Are colegul (n.r. – Mickael Panos) urmă pe picior de la ditamai lovitura… Și penalty-ul. Nu știu, n-am văzut foarte bine, dar, din punctul meu de vedere, când a fluierat (n.r. – arbitrul Eduard Ioniță), mingea era trecută de cadrul porții, deci nu trebuia să mai fluiere 11 metri”, a declarat Monea la finalul jocului de la Cisnădie.

Balogh, mijlocașul de 17 ani al Ciucului, primise un cartonaș galben în minutul 40, iar două minute mai târziu l-a lovit pe Panos la un duel în marginea terenului. Șelimbărenii au cerut al doilea cartonaș galben pentru adversar, însă arbitrul a considerat să nu-l acorde, fiindcă ar fi urmat o eliminare.

În ceea ce privește faza penalty-ului, nu are nicio importanță dacă mingea trecuse sau nu de cadrul porții, așa cum susține Monea. Altfel, balonul încă era în aer, în suprafața de joc, în timpul în care portarul Alexandru Roșca îl împingea pe Jelena, cel care tocmai șutase peste el, astfel că penalty-ul a fost acordat corect. Ceea ce nu spune Monea este că toată tensiunea de la faza penalty-ului a fost generată și de o fază petrecută cu două minute înainte, când arbitrul a refuzat să acorde penalty pentru Șelimbăr la o intrare evidentă, fără treabă cu mingea, a lui Gyenge asupra lui Soare. Ar însemna că cei de la Șelimbăr nu au fost, în realitate, atât de iritați de faptul că ei nu au primit penalty, ci altceva le-a creat acea stare care i-a determinat să refuze să mai joace și să intenționeze să părăsească terenul în semn de protest față de arbitrajul lui Eduard Ioniță.

Șelimbăr, fără victorie în continuare în play-off-ul Ligii 2: ”Poate nu suntem la fel de motivați ca înainte să intrăm în play-off”

George Monea spune că șelimbărenii nu mai au motivația din sezonul regular, pentru că nu au drept de promovare, dar că trebuie să demonstreze că nu întâmplător au terminat prima parte a sezonului în fotoliul de lider. În plus, fiecare jucător ar trebui să aibă evoluții cât mai bune pentru propria carte de vizită.

  • În play-off, CSC Șelimbăr nu are nicio victorie în șase meciuri, abia în ultimele două jocuri reușind să înscrie și primele goluri, unul în fața Unirii Slobozia (1-2) și două acum, contra Ciucului (2-2).

”Am vorbit între noi, împreună cu stafful și cu toată lumea, să avem o atitudine bună, încercăm să fim noi, care eram înainte de play-off. Până la urmă, nu avem nimic de pierdut și astăzi ne-a ieșit, cât de cât, așa zic eu. (…) Nu se poate spune că avem motivația pe care o au celelalte echipe care se luptă direct pentru promovare, dar trebuie să jucăm pentru noi, pentru carierele noastre și s-arătăm de ce-am ajuns aici, în play-off, de ce am intrat în play-off de pe prima poziție. Nu se pune problema de a nu fi motivați. Poate nu suntem la fel de motivați ca înainte să intrăm în play-off, pentru că trăgeam pentru ceva, trăgeam s-ajungem în play-off… Cum am zis, am intrat de pe primul loc și trebuie s-arătăm asta (n.r. – că am meritat) până la final”, a mai spus Monea.

Monea a evoluat în meciul cu FK Miercurea Ciuc până în minutul 75, când a fost înlocuit cu Marvin Schieb.

  • În acest sezon, Monea are 22 de partide disputate pentru CSC Șelimbăr, 16 începute ca titular, de 11 ori a fost înlocuit și a înscris 2 goluri, unul cu Steaua (3-2), în sezonul regular, și altul cu FK Miercurea Ciuc (2-2), în play-off.

Monea: ”Să obținem prima victorie, să ieșim cu capul sus la fiecare meci”

Altfel, mijlocașul Șelimbărului speră ca echipa sa să obțină în sfârșit prima victorie din play-off, iar următoarea ocazie e jocul de la Hunedoara, cu finalista Cupei României, Corvinul.

”S-aducem prima victorie, în primul rând, pentru că nici asta nu s-a-ntâmplat, chiar dacă am jucat bine și am avut o atitudine pozitivă. Trebuie să obținem prima victorie, să luăm fiecare meci în parte, să dăm ce-i mai bun din noi și să ieșim cu capul sus la fiecare meci”, a adăugat Monea, întrebat fiind despre obiectivele ”călăreților roșii” pentru celelalte patru meciuri rămase până la finalul campionatului.

Cu 46 de puncte acumulate în acest sezon, CSC Șelimbăr ocupă în acest moment locul 2 în play-off-ul Ligii 2, însă poate fi depășită de Corvinul (45 puncte), care joacă astăzi (ora 19:00) în deplasare la Gloria Buzău.

Echipa sibiană mai are de disputat patru meciuri în acest sezon, cu Corvinul Hunedoara (în deplasare, luni, ora 15:00), cu Gloria Buzău (acasă, 3 mai, ora 17:00), cu CS Mioveni (acasă, în jurul datei de 8 mai) și cu Unirea Slobozia (în deplasare, în jurul datei de 11 mai).

Declarațiile lui George Monea după CSC Șelimbăr – FK Miercurea Ciuc 2-2:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-a-vrut-sa-paraseasca-terenul-in-meciul-cu-ciucul-19313469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/egal-cu-penalty-controversat-intre-selimbar-si-fk-miercurea-ciuc-19313435

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csc-selimbar-si-fk-miercurea-ciuc-dau-startul-returului-play-off-ului-ligii-2-19313337

Ovidiu BOICA, Marius ANGHEL 25 Apr. 2024, 11:08 Liga 2
Pe aceeași temă