L-a convins pe Mancini! Panti va fi transferat definitiv de City

01 Dec. 2011, 10:22 Bursa transferurilor
L-a convins pe Mancini!** Panti va fi transferat definitiv de City

Împrumutat de Poli Timișoara la Manchester City până în vară, portarul român Costel Pantilimon a fost „omul meciului” în victoria cu Arsenal din Cupa Ligii (1-0), iar evoluția sa pare să-l fi convins pe italianul Roberto Mancini să-l achiziționeze definitiv: „Ne-a salvat cu Arsenal!”.

Manchester City a câștigat marți seară pe terenul lui Arsenal, în premieră după 36 de ani, iar eroul partidei a fost românul Pantilimon, providențial în două rânduri, la scorul de 0-0. Împrumutat de la Poli Timișoara, Pantilimon a bifat pe „Emirates” cel de-al treilea său meci în tricoul „cetățenilor”, care au câștigat toate partidele în care a jucat românul: 2-0 cu Birmingham, 5-2 cu Wolves și 1-0 cu Arsenal, toate în Cupa Ligii.

City a ajuns în semifinalele competiției, iar Pantilimon a pus succesul pe seama muncii întregului grup. „Toată echipa a jucat bine, ca un colectiv unit. Am luptat, am alergat mult și rezultatul ne face fericiți. E bine că am putut să-mi ajut echipa, dar și colegii m-au ajutat la rândul lor când am avut nevoie”, a spus Pantilimon pentru site-ul oficial al englezilor.

Secundul lui Mancini îl apreciază mult

Titularul postului de portar în naționala Angliei, Joe Hart (24 de ani), a urmărit din tribune paradele lui Panti, căruia i-a urat succes înainte de meci: „Mi-a trimis un SMS înainte de joc, mi-a urat noroc și îi mulțumesc pe această cale”, spune Pantilimon, care a dezvoltat o relație foarte apropiată cu secundul Brian Kidd: „Suntem prieteni buni, vorbim des și m-a susținut încă din primul moment în care am ajuns la Manchester”.

Impresarul românului, Ioan Timofte, este încrezător că Pantilimon va rămâne din vară tot la City: „A făcut un meci mare și lui Panti îi place mult aici, vrea să rămână mult timp. Are un antrenor cu portarii foarte bun, care-l apreciază, iar Costel e foarte mulțumit”, a spus Timofte la Sport.ro. Pentru a-și asigura definitiv serviciile goalkeeperului lui Poli, șeicul Mansour bin Zayed mai trebuie să scoată din buzunar între două și trei milioane de euro.

Panti MVP

Englezii de la Goal.com l-au numit pe Pantilimon „omul meciului” cu Arsenal și l-au notat cu 7,5. Kun Aguero, autorul golului victoriei, a primit doar 7.

E un tip calm, mereu stăpân pe situație. Costel e omul meu! Un portar foarte valoros, la fel ca și Hart
Kolo Toure, fundaș Manchester City

E tot mai clar că Manchester City va face opțiunea pentru Pantilimon și că a ales bine când l-a adus
Daniel Stanciu, team-manager Poli

„Nu mi-aș dori să revin în Liga 1”

Pantilimon a primit o șansă din partea lui Mancini și nu a ratat momentul. Uriașul din poarta lui City a închis drumul lui Arsenal spre gol. Pantilimon este lăudat de toată Anglia, dar fostul portar al Timișoarei rămâne modest: „Toți am pus umărul la aceasta victorie”

„Am știut de la bun început, când am ales să fac acest pas, am știut că City e o echipă cu nume, care joacă pentru trofee și sunt bucuros că pot să pun și eu umărul la succesele echipei. Mă gândesc doar să mă pregătesc cât mai bine și atunci când mi se dă șansa vreau să arăt de ce sunt în stare. Cu Arsenal a fost un meci bun din partea întregii echipe, toți am pus umărul la această victorie care ne-a adus în semifinalele competiției„, a declarat Pantilimon pentru Dolce Sport.

„Colegii sunt foarte OK și am fost primit foarte bine de către toți oamenii din club. Sincer, nu mi-aș dori să mai revin în Liga I, fotbalul din Anglia e de cea mai mare calitate și mi-aș dori să rămân cât mai mult posibil”, a mai spus Pantilimon.

Articol scris de Alex GHIURCĂ‚U

01 Dec. 2011, 10:22 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă