Jucătorul anunțat de „U” Cluj ca achiziționat pe trei ani a semnat cu FC Argeș! Al șaptelea transfer făcut de echipa lui Nicolae Dică

La începutul lunii februarie, până să se reia partea a doua a campionatului Ligii 2, „U” Cluj anunța că a semnat pe trei ani cu fundașul Vlad Motroc (20 de ani), jucătorului aflat în ultimele șase luni de contract cu Daco-Getica urmând a-i începe noul angajament începând cu 1 iulie. Motroc a continuat să evolueze pentru formația bucureșteană, iar de luni ar fi trebuit să se alăture lotului condus acum de Cristian Dulca, cel care a sunat de ieri adunarea la Universitatea.

Vlad Motroc nu va mai merge însă la Universitatea Cluj, fiindcă, din câte se pare, înțelegerea cu echipa care a ratat promovarea la baraj a picat. Jucătorul care și-a făcut junioratul la Dinamo va fi adversarul la promovare al lui „U” în noul sezon, însă nu pentru că va continua cu Daco-Getica, ci pentru că tocmai a semnat cu FC Argeș.

Clubul piteștean a anunțat în această dimineață că a ajuns la un acord cu Vlad Motroc pentru următoarele două sezoane. Fundașul are 33 de meciuri jucate în recentul sezon al Ligii 2 în tricoul echipei Daco-Getica, dintre care în 29 a început ca titular, și a înscris un gol, chiar împotriva lui FC Argeș (scor 1-1 la Pitești).

Vlad Motroc este fiul lui Florin Motroc, un fost mijlocaș care a evoluat pentru Rapid, Sportul, FC Argeș, Selena Bacău, Ceahlăul, Farul, Sheriff Tiraspol, UM Timișoara sau Al Jahra (Kuwait), dar și nepotul lui Ion Motroc, un fost campion cu Rapid în 1967 și fost jucător la Sportul, FCM Reșița, Poli Iași sau Chindia.

„Bine ai venit, Vlad Motroc!
Clubul FC Argeș a reușit să obțină semnătura unuia dintre cei mai doriți fundași de mare perspectivă ai României. Câștigător al Cupei României U19 cu Dinamo București, Vlad Motroc (20 de ani) și-a pus semnătura pe un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu gruparea din Trivale.
Înțelegerea va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2019. Crescut de Dinamo București, club cu care și-a trecut în palmares Cupa României U19 în vara trecută, Motroc a evoluat în precedenta ediție de campionat pentru Daco-Getica București, formație din Liga a II-a. Tânărul fundaș a îmbrăcat tricoul echipei din Colentina în 33 de partide, reușind să marcheze 1 gol. Vlad Motroc se trage dintr-o familie care are fotbalul în sânge. Este fiul lui Florin Motroc, fost mijlocaș al Rapidului, dar și nepotul lui Ion Motroc, fost campion cu Rapid în 1967 și Constantin Olteanu, campion cu FC Argeș în sezonul 1971-1972.  Vlad Motroc este născut pe 20 ianuarie 1999, măsoară 1,87 m înălțime, evoluează ca fundaș central și este cotat la 200.000 euro, potrivit transfermarkt.com.
Clubul nostru îi transmite pe această cale lui Vlad Motroc, tradiționalul „Bine ai venit!” și  îi dorește să calce pe urmele bunicului său care a devenit campion cu FC Argeș”
, a anunțat FC Argeș.

Celelalte achiziții făcute de FC Argeș în această vară sunt: fundașii Robert Dănescu și Denis Brînzan, atacantul Andrei Blejdea (toți trei de la Pandurii Târgu Jiu), portarul Sebastian Iulian Agachi (împrumutat de la Viitorul, ex FC Pucioasa), mijlocașul central David Angelo Cocian (Unirea Tășnad) și fundașul Nicolae Mușat (Daco-Getica București).

Din lotul vechi, 12 jucători și-au prelungit contractul cu FC Argeș: Ionuț Năstăsie, Vasile Buhăescu, Ionuț Șerban, Dănuț Șerbănică, Andrei Panait, Cătălin Barbu, Costinel Tofan, Bogdan Vișa, Octavian Popescu, Dorinel Oancea, Alin Popa și Alin Buleică.

Pe aceeași temă