Iustin Popescu revine la Chindia. Târgoviștenii au ajuns la trei transferuri de la Dinamo și nu vor să se oprească

Aflată în cantonament la Mogoșoaia cu 22 de jucători și în discuții cu alți câțiva pentru a se alătura lotului, Chindia a reușit în această săptămână să mai bifeze încă un transfer. Rămasă fără portarul Cătălin Căbuz, ajuns între timp la nou-promovata AFC Hermannstadt, formația târgovișteană a împrumutat încă un jucător de la Dinamo, al treilea în această perioadă de pregătire înaintea noului sezon.

Portarul craiovean Iustin Popescu (23 de ani) nu a intrat în calculele lui Cosmin Contra la Dinamo și a fost împrumutat la Chindia, club pentru care a mai evoluat în sezonul 2013-2014. Fără niciun meci în returul și play-off-ul Liga 1 în tricoul lui Dinamo, Popescu revine în Liga 2, după ce în prima parte a campionatului recent încheiat a evoluat în 11 partide pentru desființata Unirea Tărlungeni. După experiența Chindia din urmă cu trei ani, goalkeeperul a mai evoluat în Liga 2 pentru Fortuna Poiana Câmpina, ACS Berceni, iar în Liga 1 a prins un meci la Dinamo și două la Petrolul.

„Iustin e un băiat serios care ne va ajuta în viitorul campionat. Îl știm de mult, a fost dorința lui să plece la Câmpina în 2014, era la final de contract și nu am avut ce face”, a declarat, pentru DB Sport, președintele Chindiei, Marcel Ghergu.

Iustin Popescu s-a alăturat de marți lotului Chindiei prezent în cantonamentul din Ilfov. „Sunt mândru să revin la Chindia, am avut o relație specială cu oamenii, cu suporterii de acolo. Sper să fac un sezon bun, să terminăm cât mai sus, și, de ce nu, să atacăm promovarea”, a spus portarul pentru sursa citată mai sus.

Celelalte achiziții făcute până acum de Chindia sunt: Denis Ciobotariu (fundaș, 19 ani), Mihai Alexandru Neicuțescu (atacant, 18 ani), ambii împrumutați tot de la Dinamo, Lucian Acasandrei (fundaș, 22 ani, ex Flacăra Moreni), Eduard Cornea (fundaș, 19 ani, ex CNS Cetate Deva) și Alin Neguț (atacant, 19 ani, ex FC Aninoasa).

Oficialii târgovișteni l-au vrut de la Dinamo și pe Andrei Tîrcoveanu, însă mijlocașul de 20 de ani a ales Gaz Metan Mediaș, dar la Chindia ar putea reveni Silviu Oprescu, un atacant de 18 ani luat de bucureșteni tocmai de la echipa prezidată de Marcel Ghergu.

Cantonamentul la Mogoșoaia se va desfășura până pe 8 iulie, perioadă în care nu se va disputa niciun amical. Până acum, târgoviștenii au avut un prim test pe teren propriu, cu Juventus București, pierdut cu 2-0. După încheiarea cantonamentului, Chindia are programate trei jocuri amicale, cu CS Balotești (12 iulie, Târgoviște), Metaloglobus București (15 iulie, Târgoviște) și SCM Pitești (19 iulie, Pitești).

Pe aceeași temă