Ionuț Popa, mulțumit de jucătorii săi la remiza cu Elore. Primele transferuri făcute de UTA

Doar trei dintre titularii obișnuiți ai UTA-ei în returul de campionat 2017-2018 al ligii secunde s-au regăsit pe teren și contra maghiarilor de la Elore Bekescsaba, în primul amical al verii pentru „roș-albi”, încheiat la egalitate, scor 2-2. E vorba despre Alexandru Manea, Ionuț Tănase și Mihai Petra, cu mențiunea că ultimul era destinat băncii de rezervă dacă Cristinel Matei nu ar fi declarat forfait cu puține minute înainte de primul fluier.

  • În amicalul desfășurat sâmbătă, Norbert Janos (foto principal) a deschis scorul pentru UTA în minutul 55, în timp ce Alexandru Pop a adus egalarea în minutul 86, după ce maghiarii reușiseră să întoarcă rezultatul.

 

În aceste condiții, era clar că jocul „Bătrânei Doamne” va avea de suferit în fața unei echipe rodate și așa a fost. Totuși, Ionuț Popa, a fost în mare parte mulțumit de evoluția elevilor săi. „Acest joc a coincis cu ieșirea din cantonament a băieților, după cinci zile intense, cu două antrenamente pe zi. Am folosit un număr mai mic de jucători, iar toți care au intrat astăzi mi-au plăcut, mai ales pentru efortul depus, dar și pentru tot ceea ce au făcut ei în teren. Mai puțin greșelile ce ne-au costat la cele două goluri, dar astea sper să le îndreptăm pe parcurs, în următoarele săptămâni”, a comentat antrenorul utist pentru Sport Arad.

Întrebat dacă și-a atins obiectivul în mini-stagiul de pregătire, „principalul” utist a adăugat: „Fiecare echipă face o pregătire centralizată, noi am făcut-o aici, unde am avut teren și am avut refacere. Nu contează atât de mult cantonamentul, ci pregătirea pe care o faci continuu. Oricum, jucătorii vor intra într-un program de pregătire ce le vor permite să crească din punct de vedere al capacității fizice, tehnice și tactice. Eu pun baza mai mult pe ciclul săptămânal, dar dacă tot au fost mulți noi veniți, am zis să ne aliniem și noi și am făcut așa cum am putut acest cantonament”.

Nu de puține ori, cei de la Elore Bekescsaba au uitat de caracterul amical al confruntării de sâmbătă și au avut câteva intrări, în special la Petra și Benga, care au avut nevoie de îngrijiri medicale. La un moment dat, Ionuț Popa chiar a intrat pe teren pentru a protesta și chiar i-a adresat câteva cuvinte mai puțin ortodoxe omologului său de pe banca oaspeților. „Nu e prima oară când joc un amical cu o echipă din Ungaria. De exemplu, am jucat la un moment dat când eram la Iași cu Honved, a fost un scandal ieșit din comun. Apoi, atât la Poli, cât și în mandatele precedente de la UTA, am mai întâlnit asemenea echipe, deci sunt familiar cu stilul lor agresiv. Totuși, m-au deranjat faulturile grosolane. Când jucătorii noștri au făcut fault, le-am spus imediat să dea mingea înapoi, pentru a opri orice fel de conflict. Am insistat și la arbitri să oprească acest > care putea duce la accidentări grave”, a mai comentat „Mister”.

Lotul UTA-ei nu este complet încă, unii jucători aflați în probe fiind testați contra maghiarilor. Printre aceștia s-a aflat și un al doilea fotbalist de culoare, pe lângă certitudinea din defensivă, Samba Benga. Ivorianul Stephan Coulibaly a făcut pereche cu juniorul Tănase în centrul liniei mediane și pare să-l fi convins pe antrenorul „roș-albilor”. Acesta a mai recunoscut, însă, că va mai cere una-două „plombe”.

„Îmi place Coulibaly, este un mijlocaș central tipic, aleargă enorm, e disciplinat tactic. Cred că poate fi util echipei, poate completa lotul în funcție de cum se înțeleg conducătorii cu impresarii lor. Contractele sunt problema conducerii, ar fi culmea să mă ocup tot eu și de transferuri. Le-am dat o listă, care încă nu e completă. Mă aștept ca în ultimele două săptămâni să mai vină, așa incognito, unul sau doi jucători de valoare. Așadar, sper să rezolvăm cât mai repede problemele pe care le avem atât la echipă, cât și la teren”, a concluzionat Ionuț Popa, care e direct implicat și în „operațiunea” montării sinteticului de pe arena „Motorul”.

UTA în amicalul cu Elore Bekescsaba: Țurcan (Zamfir 85) – Costin, Al. Manea, Benga, Vădrariu (Suslak 46) – Coulibaly, I. Tănase – Cubleșan (R. Iuga 80), Petra (D. Dan 78), Janos (Copaci 74) – Al. Pop.

Al doilea amical pe care UTA îl va desfășura este cel cu Ripensia, care are loc marți, de la ora 17:00, la Bekescsaba, în Ungaria.

VEZI o GALERIE FOTO de la meciul amical cu Elore

Benga, Vădrariu, Cubleșan și Pop au semnat cu UTA

După trei săptămâni de pregătire, dintre care una parcursă în regim de cantonament, plus amicalul de sâmbătă, UTA a parafat primele achiziții estivale. Vorbim despre doi fundași, un mijlocaș și un atacant.

„Am semnat contracte cu Benga, Vădrariu, Cubleșan și Pop, urmează și ceilalți. Dintre cei care au jucat astăzi, am renunțat doar la portarul Țurcan, după ce, bineînțeles, ne-am sfătuit și cu antrenorul Dan Țapoș. Au venit ceva bani, de aceea am și reușit să semnăm primele contracte, mai vin și alți bani și vom reuși să facem un lot competitiv. Nu știm dacă va mai veni atacantul din Republica Moldova (n.r. – Onofrei), acum că prietenul lui, portarul Țurcan, va pleca”, a spus la finalul partidei cu maghiarii Marian Costea, team-managerul „Bătrânei Doamne”.

Pe lângă portarul Țurcan, UTA a renunțat și la Alexandru Avram, venit în probe de la Dunărea Călărași.

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă