Ionuț Popa a anunțat cei patru jucători pe care nu-i mai vrea în lot. Pentru Pirtea și Issa continuă negocierile cu echipe de Liga 1

Cristian Danci nu este singurul fotbalist care nu a răspuns așteptărilor pâncotanilor în această toamnă. Ionuț Popa a comunicat conducerii clubului numele a încă patru fotbaliști de care se poate dispensa pentru campania de primăvară, toate fiind – de altfel – ușor de intuit.

În primul rând, „șoimii” doresc să clarifice odată pentru totdeauna situația portarului Ovidiu Pașcalău, care părea plecat în vară la Victoria Felnac, dar apoi a fost reprimit în lot. Însă, goal-keeperul de 33 de ani nu a prins niciun minut pe teren în această toamnă, fiind rezerva lui Sălăjan doar în partida cu CSM Râmnicu Vâlcea.

În rest, divizionara secundă din Podgoria arădeană intenționează să se despartă de trei jucători împrumutați de la alte echipe. Raul Doda și Flavius Oprea (foto mic) au sosit de la FC Marcel Băban Jimbolia și au prins rareori echipa. Ambii au fost titulari în meciurile de pregătire, dar apoi Daniel Dan, respectiv Leucuța sau Gîlcă le-au luat fața celor doi pe postul de fundaș, respectiv mijlocaș dreapta.

În fine, „șoimii” au apelat spre finalul perioadei de transfer la utistul Ousmane Gueye, după ce Alexandru Marin nu l-a convins pe Ionuț Popa, iar Alin Mihai nu-și revenise complet după accidentare. Senegalezul a fost mai mereu jucătorul sacrificat în regula celor doi extracomunitari pe care divizionarele secunde îi pot trece pe foaie, Traore și mai ales căpitanul Issa fiind preferați de Ionuț Popa. Dar, chiar și când a intrat  pe gazon, Ousmane nu a rupt gura târgului și a terminat anul fără gol marcat în cele 18 confruntări ale toamnei.

„În luarea deciziei a contat și faptul că vorbim despre jucători care aparțin de alte cluburi, dar și că nu s-au adaptat foarte bine la noi. Asta nu înseamnă că nu au valoare și că nu vor face treabă la următoarea lor echipă. Le mulțumim pentru aportul lor și chiar le dorim baftă pe această cale. Mâine vor fi primi notificările scrise din partea noastră, vom opta pentru rezilieri pe cale amiabilă ale contractelor”, a declarat Pavel Piroș.

Achizițiile depind de despărțirea sau nu de Pirtea și Issa

Și la capitolul achiziții a apărut primul nume. Este vorba despre tânărul atacant, Kevin Trabalka, dar președintele „alb-negrilor” adaugă: „Mai avem în vederi doi-trei jucători și poate și alții, dar totul depinde de ceea ce se întâmplă cu cei doi jucători ai noștri curtați de cluburi importante din România. Pentru Pirtea suntem în discuții avansate cu două echipe din prima ligă, iar pentru Issa, cu una. Dacă pleacă, va trebui să găsim și pentru ei înlocuitori”.

„Ar fi o satisfacție mare ca măcar unul dintre cei doi să plece în Liga 1. Issa era rezervă când am venit eu la echipă, iar apoi a devenit căpitan și un fotbalist care și-a făcut excelent treaba pe ambele faze ale jocului. Despre Pirtea ce să mai zic? L-am promovat de la turneul de mini-fotbal de la baza mea și a ajuns unul dintre cei mai importanți juniori din Liga a 2-a”, a punctat și Ionuț Popa.

Seniorii și-au luat salariile pe octombrie, republicanii au fost cadorisiți de conducere

În altă ordeine de idei, arena „Ionuț Popa” a găzduit ultima acțiune a anului 2015 în sânul clubului Șoimii Pâncota. După seniori, a venit rândul juniorilor republicani antrenați de Leo Pința să aibă parte de un meci demonstrativ, urmat de o „pomană a porcului” și momentul împărțirii de pachete de Crăciun. „Chiar a fost un an bun pentru juniorii nostri, câțiva dintre ei chiar bat serios la ușile primei echipe. Le mulțumim pentru seriozitate și implicare atât jucătorilor, cât și antrenorului Leo Pința”, a precizat Pavel Piroș.

Tot președintele grupării din Podgorie a mai mărturisit că luni s-a achitat jucătorilor și membrilor staffului din circuitul primei echipe un salar. Este vorba despre cel aferent lunii octombrie. „Pe această cale vreau să le mulțumesc și antrenorilor și jucătorilor noștri pentru ceea ce au realizat în acest an în Liga a 2-a. În vară ne-am salvat de la retrogradare, iar acum suntem aproape de zona play-off și una dintre formațiile respectabile din fotbalul românesc. Le mulțumesc pentru înțelegerea de care au dat dovadă în momentele mai grele și pentru modul cum și-au făcut treaba”, a adăugat Piroș.

Nu în cele din urmă, gândurile bune ale președintelui „alb-negrilor” merg către oficialitățile locale pâncotane, care fac eforturi mari să susțină activitatea grupării fotbalistice și sunt peste orașe mari și cu tradiție în sportul rege ca Oradea sau Reșița: „Mii de mulțumiri merg către cei care conduc orașul Pâncota sau, mai bine spus, în primul rând lor. Aici îi amintesc în special pe domnul primar, Iosif Retter, vicele Ștefan Pocrișer, city managerul, Monel Pîncotan, doamna contabilă, Elena Morar și bineînțeles toți consilierii locali. Le promitem că vom face tot ceea ce ne stă în putință ca și conducere executivă a clubului, plus antrenori și jucători, să le oferim un an 2016 cel puțin la fel de bun precum cel pe care îl încheiem peste zece zile”.

Pavel Piroș nu i-a uitat nici pe sponsorii și colaboratorii echipei de fotbal, dar nici presa. „Tuturor le doresc un Crăciun Fericit și La Mulți Ani!”

Text și foto: Sport Arad

Pe aceeași temă