Întăriri cu doi fundași, un mijlocaș și un atacant pentru CS Mioveni. Lotul pe care Pelici îl are la dispoziție la Cheile Grădiștei

CS Mioveni și-a completat lotul pentru următorul sezon după indisponibilitățile intervenite și după ce mai multor jucători le-au expirat contractele și nu le-au mai prelungit. Astfel, la echipă au fost aduși doi fundași, un mijlocaș și un atacant, unul dintre ei Under 21, unul cu meciuri în Liga 1, altul care a reușit o promovare sezonul trecut și altul căpitan la o echipă care s-a bătut la un moment dat la promovare. Cei patru sunt Ionuț Stoica, Marius Tomozei, Robert Boboc și Marius Staicu.

Fundașul central Ionuț Stoica (28 ani), anul trecut căpitan al lui CSM Râmnicu Vâlcea  a fost transferat încă din perioada în care echipa era în vacanță și a fost adus în momentul în care lui Calvin și Bogdan Stoica le-au expirat contractele cu galben-verzii, jucători care de altfel nu au mai venit la reluarea pregătirii.

Al doilea transfer perfectat de galben-verzi este cel al lui Marius Tomozei (26 ani), fotbalist devenit liber de contract după despărțirea de echipa de Liga 1, FC Botoșani. Jucătorul a mai colaborat cu Pelici atât la Vâlcea, cât și la Reșița, tehnicianul cunoscându-l bine și propunându-l de altfel la echipă. „Sper ca obiectivul să fie promovarea, Mioveniul are echipă bună. Am discutat cu trei – patru echipe, dar oferta argeșenilor a fost cea mai bună, plus că acolo îl cunosc pe antrenorul Pelici, dar și pe mulți dintre jucători”, a spus Marius Tomozei pentru Liga2.ro. Tomozei este fundaș stânga, acolo unde joacă la CS Mioveni Edi Stoica, însă poate juca și fundaș dreapta, poziție pe care a rămas singur la echipă acum, juniorul Andrei Tirică.

Ultimii doi transferați au fost Robert Boboc (21 ani) și Marius Staicu (29 ani). Boboc este mijlocaș central defensiv și a debutat în Liga a II-a la CS Mioveni, fiind adus la echipă cu lotul preluat de la Dani Coman. Fotbalistul nu și-a găsit însă locul în echipa Mioveniului, fiind ulterior transferat la „U” Cluj. După un sezon foarte bun, în care a crescut mult, jucătorul a cerut să devină jucător liber, după problemele de la Cluj, și a ajuns la o înțelegere cu oficialii galben-verzi pentru o revenire în următoarele do­uă sezoane. Boboc are avantajul că este și jucător Under 21, iar pentru turul campionatului, Ionuț Mîrzeanu, aflat pe același post, este accidentat.

În fine, ultimul venit sub comanda lui Pelici, Marius Staicu, atacant de 29 de ani, a semnat cu galben-verzii chiar înainte de plecarea în cantonament. Conform liga2.ro, sub conducerea tehnicianului, vârful a dat cel mai bun randament, atât la Reșița, cât și la Vâlcea. Staicu era liber de contract după rezilierea acordului cu Gaz Metan Mediaș. Aducerea lui vine într-un moment în care Andrei Nilă este suspendat pentru debutul sezonului, iar Vintilă are ceva probleme medicale.

Jucătorii aduși, recomandați

Cei patru jucători transferați până acum de CS Mioveni s-ar putea să fie primii și ultimii aduși la echipă în această vară. Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al clubului argeșean, ne-a spus mai multe despre transferurile făcute.

„Cei patru jucători au semnat pe câte doi ani, dar cu renegociere la anul, asta însemnând și că, dacă nu vor da randament, putem renunța la ei. Avem ceva probleme de lot pentru acest debut de sezon și am avut nevoie de acești jucători. Stoica a fost adus pentru a acoperi postul deficitar de la nivelul fundașilor centrali, prin plecările lui Calvin și Negoiță și retragerea lui Bogdan Stoica. Avem nevoie să acoperim postul. Stoica era în vizorul nostru de ceva timp și am reușit să îl aducem acum. Apoi, Tomozei a fost a­dus pentru că erau probleme la fundașii laterali. Toriște și Stan au plecat și am rămas descoperiți pe benzi. Nu mai erau decât Edi Stoica și Tirică. L-am adus pe Tomozei, care poate juca atât stânga, cât și dreapta. Îl cunoaște antrenorul Pelici și l-am adus la cerința lui. La mijloc, Boboc este un jucător pe care îl știam, l-am avut în curte. Mîrzeanu este nerefăcut și ne trebuie un mijlocaș central defensiv. Boboc este și sub 21 de ani și cred că este alegerea cea mai bună. De asemenea, și în față avem probleme. Nilă este suspendat în primele trei etape, iar Vintilă a rămas acasă pentru a completa niște analize. Atacant rămăsese doar Năstăsie, și era prea puțin. Pelici îl cunoaște pe Staicu și chiar dânsul ni l-a recomandat”, a explicat situația Dumitru Olteanu.

Mai pot pleca

Dintre cei 31 de jucători care vor face până la urmă pregătirea la Cheile Grădiștei în lotul echipei pentru Liga a II-a nu vor rămâne decât 25 de fotbaliști. Astfel, șase dintre ei vor juca în noul sezon fie pentru echipa a doua a clubului, fie pentru echipa de juniori republicani, așa cum, de altfel, s-a întâmplat și anul trecut. În campionatul trecut, dintre cei care se află acum în pregătire cu echipa mare, au evoluat constant pentru celelalte echipe Oprea, Preda, Iancu, Trașcu, Lazăr, Ivan, Șchiopul, Sima și Neacșu.

Lotul deplasat în cantonament:

Portari
Octavian Popescu
Flavius Croitoru
Oprea
Bogdan Preda

Fundași
Bogdan Stancu
Andrei Tirică
Bogdan Vișa
Costinel Gugu
Ionuț Stoica
Eduard Stoica
Marius Tomozei

Mijlocași
Victor Mazilu
Alin Popa
Ionuț Biceanu
Marius Galan
Robert Boboc
Adrian Iamandi
Andrei Trașcu
Rareș Lazăr
Roberto Ayza
Daniel Iancu
Ionuț Rădescu

Atacanți
Eduard Florescu
Andrei Nilă
Mihai Vintilă
Cosmin Năstăsie
Sebastian Ivan
Marius Staicu

Celor 28 de jucători deplasați în cantonamentul de la Cheile Grădiștei li se vor alătura încă trei în următoarele zile. Astfel, la munte vor veni și portarul Valentin Sima și atacantul Eduard Neacșu, cei doi fiind învoiți pentru a susține examenul de Bacalaureat. De asemenea, în cantonament va veni și Mihai Șchiopu, fotbalist care trebuie să mai facă niște investigații pentru vizita medicală.

Programul amicalelor

Deocamdată, staff-ul Mioveniului nu a stabilit decât trei amicale pentru această vară, însă până la începerea campionatului se dorește disputarea a minumum patru. Astfel, marți 12 iulie și pe 14 iulie se va juca în cadrul cantonamentului de la Cheile Grădiștei cu AS Râșnov și AS Zărnești. Pe 15 iulie, echipa va face antrenament la Mioveni, iar sâmbătă și duminică, jucătorii vor avea liber. Pe 20 este programat un alt amical, dar deocamdată se caută adversar, iar pe 23 iulie se va juca cu CS Afumați.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: FB CS Mioveni

Pe aceeași temă