Încă o achiziție importantă pentru Craiova lui Mititelu. A semnat cu un fost jucător al „Bătrânei Doamne”: „Regretul cel mai mare este că nu am reușit să promovez cu UTA”

Lupta pentru promovarea din Seria a 3-a a Ligii 3 se va da în 2019 între Turris Oltul Turnu Măgurele, actualul lider, și U Craiova 1948 SA, echipa aflată pe locul 3, la patru puncte în spate la finalul turului. Cele două cluburi își doresc cu disperare să facă pasul în Liga 2, astfel că în această iarnă au făcut o serie de achiziții care să le ușureze parcursul în retur.

Trupa lui Adrian Mititelu, antrenată de Nicolo Napoli, a făcut achiziții de jucători cu experiență la nivelul Ligii 2, în timp ce rivala, finanțată de fiul lui Liviu Dragnea și pregătită de Erik Lincar, a reușit să-l aducă pe golgheterul primei părți a eșalonului secund, pe Adrian Voicu de la Daco Getica București.

Cea mai nouă achiziție a Craiovei este un mijlocaș care vine de la Gloria Lunca Teuz Cermei (locul 2 în Seria a 4-a a Ligii 3), însă care aparținea de UTA și Atletico Arad. E vorba despre Ionuț Tănase (21 de ani), un jucător originar din Pitești, însă care a jucat timp de șase ani la UTA, la juniori, cât și la seniori, fiind unul dintre jucătorii de bază, până în vara trecută, atunci când nu a acceptat noile condiții salariale de la Arad și a ajuns apoi să fie împrumutat la Cermei.

Tănase a semnat pe doi ani și jumătate cu Craiova SA, transferul său făcându-se la insistența președintelui Marcel Pușcaș. „Regretul cel mai mare este că nu am reușit să promovez cu UTA la capătul celor două baraje. Lumea se aștepta la cu totul altceva, dar, din păcate, nu am reușit mai mult. Celor de la Cermei le doresc multă baftă și sper să promoveze în Liga a 2-a sau cel puțin să termine acolo, în primele 3. De acum înainte, eu sper să-mi ating toate obiectivele la noua mea echipă”, a spus, pentru Sport Arad, Tănase, care are ca obiectiv promovarea cu echipa antrenată de Nicolo Napoli.

În afară de Tănase, U Craiova 1948 SA i-a mai achiziționat în această iarnă și pe mijlocașul Claudiu Codoban (30 de ani, ex Luceafărul Oradea) și atacanții Robert Răducanu (22 de ani, ex Viitorul), Alexandru Avram (27 de ani, ex SR Brașov) și Vlad Boția (23 de ani, ex SR Brașov).

Până pe 26 ianuarie, echipa lui Napoli se pregătește la Craiova, apoi, între 27 ianuarie și 14 februarie va face un cantonament în Turcia, la Lara. În acest stagiu, oltenii vor disputa cinci jocuri amicale, trei fiind deja stabilite, cu Vorska Poltava (1 februarie), FC Ruhn Brest (7 februarie) și cu Szeget (12 februarie). După întoarcerea în România, echipa urmează să dispute alte două amicale, cu Pandurii, la Târgu Jiu, pe 16 februarie, și cu CSM Slatina, la Slatina, pe 23 februarie.

U Craiova SA ocupă locul 3 la jumătatea campionatului, cu 30 de puncte, la 4 în spatele liderului Turris Oltul Turnu Măgurele. Oltenii vor debuta în retur pe 2 martie, în deplasarea de la Atletic Bradu.

Pe aceeași temă