Cristian Todea a preluat Gloria Lunca Teuz Cermei din mâinile lui Flavius Moisă: ”Îmi era dor să antrenez din nou, mai ales într-un mediu pe care-l cunosc destul de bine”

Călin MNERIE 12 Apr. 2022, 17:26 Liga 3
Cristian Todea a preluat Gloria Lunca Teuz Cermei din mâinile lui Flavius Moisă: ”Îmi era dor să antrenez din nou, mai ales într-un mediu pe care-l cunosc destul de bine”

Începutul de an a venit cu rezultate modeste pentru Gloria Lunca Teuz Cermei, care a ajuns la trei înfrângeri și un egal în Liga 3 și se uită și în spate, acolo unde Avântul Periam a prins viteză.

Săptămâna trecută, stafful tehnic format din Flavius Moisă, Adrian Sasu și Cristian Irimia a făcut un pas înapoi și chiar dacă problemele invocate au fost rezolvate de conducerea clubului până la meciul cu Progresul Pecica nu a mai revenit asupra deciziei.

Cei trei și-au anunțat demisia, iar președintele Petre Bulza s-a aflat în situația de a căuta rapid un înlocuitor. Inclusiv la propunerea lui Roland Nagy, directorul tehnic al ”sămădăilor”, s-a mers pe varianta Cristian Todea. Fostul căpitan al echipei UTA i-a preluat pe cermeiani cel puțin până la vară, având ca obiectiv acumularea punctelor care să aducă din nou liniștea și echilibrul la echipă.

Flavius Moisă a demisionat de la Gloria Lunca Teuz Cermei: ”E mai bine așa, sunt convins că echipa câștiga următorul meci de campionat”

Practic, aventura lui Moisă și a colaboratorilor săi la cârma Cermeiului s-a încheiat imediat după eșecul intern cu Periamul, scor 1-3, în prima etapă a play-out-ului.

”Principalul” de 33 de ani a anunțat conducerea că nu mai dorește să continue și pentru că nu mai era dispus să treacă peste unele probleme. Nu a fost ceva foarte grav, până la urmă cu toții ne-am asumat aceste lucruri, doar că și pe fondul lipsei de rezultate poate lipsurile au fost mai vizibile. Eu nu am mai dorit să continui și pentru a crea, cumva, un șoc la echipă, stafful meu m-a susținut în luarea acestei decizii și asta a fost. Personal, doresc să le mulțumesc celor de la Cermei că mi-au dat șansa să încep să antrenez și în Liga a 3-a, au fost aproape trei ani cu bune și rele, echipa a fost – în general – în obiectiv, dar acum cred că e mai bine așa. Sunt convins că se va câștiga următorul meci de campionat, băieții se vor debloca și nu vor mai fi probleme până la finalul acestui sezon. Nu vreau să mă plâng, cu toate că se poate spune că am plătit puțin și faptul că ne-am despărțit de Gârlea, un portar care ne dădea siguranță și ne-am bazat pe Bodea, și el foarte bun, însă, având probleme medicale, nu ne-a putut ajuta. Din păcate, Marinel Creța a plătit lipsa de experiență în Liga a 3-a, nu a dat siguranță în spate și s-au luat prea multe goluri. Dar, ce a fost a fost, îi doresc mult succes noului antrenor, staffului său, iar Cermeiul va face mereu parte din sufletul meu”, a spus tânărul antrenorul, care-și va continua munca de antrenor la grupele 2010 și 2011 ale celor de la Viitorul Arad.

Petre Bulza: ”Todea, cea mai bună variantă după despărțirea de fostul staff”

Ieri, înainte de a pleca spre București, unde, astăzi, Răzvan Burleanu a fost reales președinte al FRF, Petre Bulza l-a însoțit pe Cristian Todea în vestiarul celor de la Gloria Lunca Teuz Cermei.

”Pe undeva, l-am înțeles și pe Flavius Moisă. El a vrut să ne despărțim acum, nu s-a mai prezentat la echipă și trebuia să găsim o soluție pentru banca tehnică. M-am sfătuit și Roli Nagy și am căzut de acord că cea mai bună variantă este Cristi Todea. E arădean, a mai lucrat cu mulți dintre jucătorii noștri sau îi cunoaște și a avut și rezultate pe la echipele pe care le-a condus ca secund sau principal. Va fi ajutat de Adrian Piț, eventual și de Sergiu Popa, acum e important să ne punem rapid pe picioare și să facem puncte”, a spus președintele Cermeiului.

Cristian Todea, noul antrenor al Cermeiului: ”Să facem puncte pornind de la organizarea defensivă”

Aflat la un pas de a semna cu Progresul Pecica în iarnă, Cristian Todea preia, până la urmă, o divizionară terță arădeană. Este a doua din cariera sa, după Național Sebiș, pe care a condus-o în urmă cu patru sezoane.

Nu puteam să-i refuz pe Petre Bulza și pe Roli Nagy, persoane dragi mie, dar – totodată – trebuie să recunosc că-mi era dor să antrenez din nou. Mai ales într-un mediu pe care-l cunosc destul de bine. Am avut mai multe discuții din vară încoace, nu s-a concretizat niciuna și, parcă, nu mai puteam sta în afara fenomenului. Situația de la Cermei nu este una simplă, doar că am avantajul că am lucrat cu o parte dintre jucători, iar cu Adi Piț chiar am fost coleg de echipă și știu că mă va ajuta și el foarte mult, din teren și din afara sa. Am acceptat să conduc echipa până în vară, apoi vom mai vedea și în funcție de ceea ce-și dorește conducerea pentru sezonul viitor. E bine că avem etapă liberă în weekend, voi apuca să-i cunosc și pe jucătorii cu care nu am mai lucrat sau pe care nu i-am mai văzut jucând. Trebuie să începem prin a pune la punct faza defensivă, căci echipa a luat prea multe goluri în meciurile ce au trecut. Trebuie să-i dăm încredere și portarului Creța, Bodea este și el în proces de refacere, eu sper să începem bine contra celor de la Pobeda”, a declarat Todea, care i-a mai antrenat pe Iuga, Lazăr. D, Popa, Bodea sau Vlad, la UTA, dar și pe Mateucă, la Sebiș.

Cel puțin deocamdată, Cermeiul se va pregăti pe terenul „CPL” din Arad și nu la Sânpaul. În vârstă de 43 de ani, Cristian Todea și-a început activitatea ca antrenor secund la UTA, în 2015, sub comanda lui Roland Nagy. Apoi a mai colaborat pe banca tehnică a ”roș-albilor” cu Laurențiu Roșu, Adrian Mihalcea, Adrian Falub și Ionuț Popa, dar a avut parte și de un scurt mandat de antrenor principal la echipa fanion a Aradului. A mai antrenat Victoria Zăbrani (Liga 4 Arad), Național Sebiș (Liga 3) și a fost ajutorul lui Cristian Pustai, la Dunărea Călărași, în Liga 2.

Cermeiul, șase meciuri sub comanda ”Dulăului”

După weekendul liber, în Vinerea Mare, Cermeiul o va găzdui pe Pobeda Star Bisnov. Până la finalul play-out-ului, sămădăii mai joacă la Frontiera Curtici (și acasă cu Frontiera, în ultima etapă), la Avântul Periam, acasă cu Pecica și la Dudeștii Vechi.

După primele două runde din play-out-ul Seriei a 8-a a Ligii 3, Gloria Lunca Teuz Cermei are 19 puncte, cu opt mai multe decât Avântul Periam, echipa aflată acum pe loc de retrogradare directă în județ.

Călin MNERIE 12 Apr. 2022, 17:26 Liga 3
Pe aceeași temă