Horia Crișan a lăsat Miroslava pentru o echipă de primă ligă din Republica Moldova

Fostul fotbalist al Științei Miroslava, Horia Alexandru Crișan a semnat cu echipa moldoveană de primă ligă, Speranța Nisporeni, anunță site-ul formației de dincolo de Prut.

Retrogradat cu Miroslava în Liga 3 după doar un sezon în eșalonul secund, fundașul în vârstă de 27 de ani a ales să-și continue cariera în prima ligă din Republica Moldova, la echipa clasată pe locul 4 în sezonul trecut.

Crișan și-a început cariera la Școala de Fotbal Gică Popescu. După o perioadă petrecută la FC Viitorul, FC Brașov și Juventus București, jucătorul a ajuns în Ungaria, unde a fost legitimat la FC Putnok din aceeași localitate, iar apoi la Vasas Budapesta. În ianuarie 2014, Crișan a revenit în România și a semnat cu Dinamo București. Ulterior, fundașul de 27 de ani a mai evoluat la CFR Cluj, Kruoja Pakruojis (Lituania), Șoimii Pâncota, Novohrad Lucenec (Slovacia), Sportul Snagov și Știința Miroslava.

Înaintea ultimei etape a sezonului trecut, Horia Crișan a condus antrenamentele echipei Știința Miroslava, în lipsa unui antrenor principal. Jucătorul era dezamăgit de proprii coechipieri după meciul de la Timișoara cu Ripensia, în care s-a condus cu 2-0 și s-a pierdut cu 3-2. Atunci, fundașul, care a dat indicații de pe margine, le dădea o lecție de viață jucătorilor Științei.

Am intrat 11 jucători motivați, nemaiavând ce pierde, ca să demonstrăm că ne respectăm și nu am venit doar să facem deplasarea, ci să facem un meci bun. Am avut 1-0, foarte multe ocazii de a mări scorul în prima repriză. În a doua am început din nou bine, am avut 2-0. Venind 14 jucători, era normal ca trei să stea pe bancă. Erau trei jucători de câmp cărora le-am promis că vor juca, iar ei au fost supărați. Nu știu pe cine sau pe ce au fost supărați. Din momentul în care s-a făcut prima schimbare, totul s-a schimbat la noi în echipă. Am făcut a doua schimbare ca să ajutăm, pentru că mulți din primul 11 nu au mai jucat de foarte mult, nu aveau cum să ducă un meci întreg. Eu îmi termin contractul. Îmi pare rău că plec cu un gust amar. Mi-aș fi dorit să plec cu o victorie sau măcar un egal, după cum s-a muncit în teren și cum s-a dorit. Chiar dacă se vor supăra colegii mei, sunt curios mulți dintre ei unde o să plece. Mulți sunt nemulțumiți că nu joacă, dar unii abia au debutat cu echipa aceasta în Liga a 2-a. Nu se pune problema despre așa ceva (n.r. – întrebat de blat). La 2-1 Timișoara a rămas în minus și noi am mai luat două goluri. Din teren am simțit că ei erau supărați. Nu ne-au ajutat cu absolut nimic. La 2-1 pentru noi și când mai erau 5 minute, trebuia să stea vreo trei pe jos și să nu mai aveam mingi să începem meciul”, a spus, după meciul cu Ripensia, Horia Crișan.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Pe aceeași temă