Gură de oxigen pentru Sportul! Varga și Curelea pleacă la Vaslui pentru 100 de mii de euro

15 Aug. 2012, 11:11 Bursa transferurilor
Gură de oxigen pentru Sportul!** Varga și Curelea pleacă la Vaslui pentru 100 de mii de euro

Varga (27 de ani) și Curelea (28 de ani) se pregătesc de ieri cu FC Vaslui. Patronul moldovenilor, Adrian Porumboiu, s-a întâlnit luni seara cu omologul său de la Sportul, Vasile Șiman, și aproape s-a înțeles pentru împrumutul celor doi fotbaliști pentru șase luni. Asta în condițiile în care Curelea a fost curtat intens și de Steaua.

„Cu Vasluiul am discutat de mai multă vremea, există șanse să se materializeze. Este vorba de un împrumut până în iarnă, cu opțiune de cumpărare. De la Becali nu am avut nicio ofertă pentru Curelea. A avut doar o dorință de a prelua contractul jucătorului. Erau două aspecte care nu avantajau nici jucătorul, nici clubul Sportul Studențesc. Orcum, ei nu puteau să joace în liga secundă”, a spus Șiman.

„De 13 ani sunt datorii la Sportul!”

Pentru împrumutul celor doi, Sportul va primi aproximativ 100.000 de euro, bani ce reprezintă o adevărată gură de oxigen pentru formația de liga a II-a. Echipa din Regie nu se mai antrenează de două săptămâni din cauza problemelor financiare. Conducerea are restanțe de peste un an și, pentru a evita o revoltă, a decis să le dea liber jucătorilor pe termen neliminat.

„Sper ca Varga și Curelea să facă treabă la Vaslui și să ne luăm și noi o parte din bani. Acum suntem acasă și nu știm când ne vom relua antrenamentele”, a spus, sub protecția anonimatului, un jucător de la Sportul. Patronul Vasile Șiman susține însă că banii care vor veni de la Vaslui sunt foarte puțini și că problemele financiare persistă în Regie de 13 ani. „Nici vorbă să scap de datorii cu banii pe cei doi jucători. Avem probleme, o recunosc, dar nu e nimic nou. De 13 ani există probleme cu banii la Sportul Studențesc. Sper ca într-o zi să scap de ele”, a declarat Șiman pentru ProSport .

„Jucători excelenți”

Antrenorul lui FC Vaslui, Marius Șumudică, s-a arătat încântat de posibilitatea de a lucra cu Varga și Curelea, fotbaliști despre care spune că vor aduce un plus echipei sale. „Curelea și Varga sunt deja la noi. Sunt discuții între domnul Porumboiu și domnul Șiman și sper să și rămână. Sunt doi jucători buni, care sunt bine-veniți în lotul Vasluiului. Am avut o discuție cu domnul Porumboiu despre aceste transferuri. Varga este un jucător de bandă foarte bun, iar Curelea joacă vârf împins, unde îl aveam doar pe Marius Niculae”, a spus Șumudică.

Pe moment doar ne antrenăm cu FC Vaslui. Nu am semnat nimic
Costin Curelea, atacant

15 Aug. 2012, 11:11 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă