Golgheterul și cel mai utilizat jucător al Politehnicii în prima parte a sezonului i-a spus pa echipei. A semnat cu un club din Liga 3: „Le doresc multă baftă în continuare”

ASU Politehnica Timișoara nu se va mai baza în 2019 pe cel mai utilizat jucător dintre cei 24 pe care i-a folosit antrenorul Cosmin Petruescu în prima parte a campionatului. Totodată, acest era și golgheterul echipei, cu cinci goluri. Bogdan Bozian (31 de ani) doar a asistat de pe margine la reunirea de ieri a formației alb-violete, ca apoi să își ia la revedere de la foștii coechipieri.

Mijlocașul care a contabilizat 1649 de minute în tricoul timișorenilor, fiind singurul polist care a apărut în toate partidele (21) din acest campionat, în 20 dintre ele începând ca titular, a decis să accepte oferta arădenilor de la Crișul Chișineu Criș (locul 3 în Seria a 4-a) și să coboare acolo de unde venise la ASU Poli, adică în Liga 3.

„Din motive familiale, am dorit să vin mai aproape de casă, iar Crișul Chișineu Criș mi-a făcut o ofertă bună. În plus, am șansa să lucrez din nou cu Adi Adrudean, cu care făcusem treabă bună la Sebiș în urmă cu câteva sezoane. Le mulțumesc celor de la Poli pentru șansa de a mai juca, după mulți ani, în Liga a 2-a, în special presofesorului Cosmin Petruescu, și le doresc multă baftă în continuare”, a spus, pentru Sport Arad, Bozian, care îl așteaptă la Crișul și pe atacantul Gelu Velici, trecut pe lista neagră la ASU Poli.

Cu cinci goluri și șase pase decisive, Bogdan Bozian a fost cel mai prolific jucător al Politehnicii în prima parte a sezonului. Pe lista marcatorilor, mijlocașul era urmat de fundașul Ioan Mera și atacantul Gelu Velici, ambii cu câte trei reușite, apoi de atacantul Ionuț Plămadă, cu două goluri.

Bogdan Bozian a debutat în Liga a 2-a în tricoul UTA-ei, în urmă cu 15 ani, și a mai jucat la acest nivel și la CFR Timișoara și Minerul Lupeni. În Liga a 3-a a evoluat la Victoria Nădlac, Unirea Sânicolau Mare, Național Sebiș, FC Hunedoara și CSM Lugoj.

Și alți jucători sunt pe picior de plecare

ASU Politehnica s-a despărțit în decembrie de Dănuț Bilia, ajuns apoi la ACS Poli, iar în acest an, după Bogdan Bozian, ar putea pierde și alți jucători importanți din lot. Adrian Poparadu și Ionuț Plămadă sunt ofertați de ACS Dumbrăvița, iar Răzvan Ghinescu de CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Crișul și Dumbrăvița oferă salarii duble față de ASU Politehnica. Și tinerii Călin Popescu și Bogdan Miholca sunt pe picior de plecare.

În schimbul lor, timișorenii testează jucători ca Bogdan Vasile (pus pe liber de Chindiae), Claudio Kiala, Cristian Dros, Alexandru Pituc sau Răzvan Ilan, adică pe nimeni cu care Petruescu să poată, într-adevăr, face o echipă competitivă pentru nivelul Ligii 2. În acest ritm, clubul susținut de suporteri, aflat acum la patru puncte peste ultima clasată pe locurile retrogradabile, are șanse tot mai mică să nu pice în Liga 3 la finalul sezonului.

Pe aceeași temă