După Petrolul, la Pecica ajunge și FC Hermannstadt! Bogdan Bozian: ”Suntem în Cupă pentru ca oamenii din oraș și împrejurimi să vadă pe viu echipe de Liga 1”

Călin MNERIE 31 Oct. 2023, 21:35 Cupa României
După Petrolul, la Pecica ajunge și FC Hermannstadt! Bogdan Bozian: ”Suntem în Cupă pentru ca oamenii din oraș și împrejurimi să vadă pe viu echipe de Liga 1”

Vine și ziua celui de-al doilea meci eveniment al toamnei la Pecica. Divizionara terță arădeană se va afla față în față cu a doua formație de SuperLigă în Grupa A a Cupei României.

După Petrolul Ploiești, pe arena din ”Pădurice” ajunge FC Hermannstadt tot într-o zi de miercuri și tot începând cu ora 14:00. ”Oficialii” Progresului au rezistat și de această dată tentației de a juca pe terenul adversarului, cu toate că sibienii nu au insistat prea mult pentru a fi gazde, așa cum s-a întâmplat în cazul ”lupilor”. Iar ora de începere e deja cea oficială pentru partidele din luna noiembrie, confruntarea fiind programată în prima zi de Brumar.

Nici entuziasmul în tabăra pecicanilor nu mai este la fel de mare precum cel de la partida cu Petrolul. Odată pentru că numărul de spectatori și, deci, plătitori de bilete a fost sub așteptări și apoi pentru că disputa cu prahovenii (pierdută cu 1-2) a atras accidentări și suspendări pe care trupa lui Dan Stupar și Bogdan Bozian le-au plătit scump în campionat.

De atunci, Progresul a câștigat o singură partidă din cinci, cea din urmă cu trei zile, de pe teren propriu, cu Avântul Periam și și-a recăpătat puțin încrederea în forțele proprii. Și ca efectiv, Pecica stă ceva mai bine, cu toate că rămâne cu două probleme importante. Închizătorul Shiando e suspendat după eliminarea cu Bihorul, iar fundașul Nasiru încă nu și-a revenit după accidentare. La toate astea se adaugă și rămânerea în tribună a antrenorului Dan Stupar, care a văzut și el ”roșu” pe finalul disputei interne cu Bihorul, din urmă cu 10 zile.

Bogdan Bozian, înaintea meciului cu FC Hermannstadt: ”Încercăm să mergem cât putem de bine pe ambele fronturi”

Frâiele vor fi preluate de Bogdan Bozian, cel care îl ajută pe Stupar în pregătirea echipei, dar dă o mână de ajutor și din teren când e nevoie de el. „Dacă am ales drumul acesta din Cupa României, trebuie să jucăm onorabil și să încercăm să scoatem maximum. Mai departe, e clar că nu avem cum să fim proaspeți după un astfel de meci la final de săptămână, în campionat de peste alte 3 zile. Am și avut o cădere după Petroul, încercăm să mergem cât putem de bine pe ambele fronturi săptămâna asta, învățând din greșelile de acum o lună. Nu suntem obșnuiți să jucăm meciuri oficiale din trei în trei zile, nu avem lot suficient și, în general, echipele de liga a doua și a treia nu au loturi cu care să joace la un nivel bun ambele competiții. Majoritatea echipelor au 13-15 jucători buni care duc greul și nu e ușor pentru nimeni. Pentru noi urmează o perioadă foarte importantă în campionat, mai sunt 5 etape anul acesta calendaristic și lupta este mare pentru cele 4 locuri. Iar noi avem devantaj că jucăm și în Cupă, dar am încredere că suntem o echipă de play-off și vom dovedi asta prin rezultate”, afirmă experimentatul mijlocaș, care îmbracă și treningul antrenorului de aproape doi ani.

”Despre Hermannstadt știm cam ce am văzut la televizor, joacă un fotbal frumos, deschis”

FC Hermannstadt nu are ”lipiciul” Petrolului, o fostă campioană a României, dar Bozian speră ca lumea să vină la stadion miercuri.

”Jucăm la ora 14, o oră nepotrivită pentru fotbal, dar sperăm ca spectatorii să vină în număr și mai mare decât la meciul cu Petrolul. Noi ce am făcut în această cupă am făcut pentru oamenii din Pecica și cei din împrejurimi, ca să aibă ocazia să vadă pe viu echipe din prima ligă. Despre Hermannstadt știm cam ce am văzut la televizor. Adică e o formație ce joacă un fotbal frumos, deschis și care reușește să fie în primele 6-8 echipe din SuperLigă cu mulți jucători români. Paraschiv e unul dintre cei mai buni atacanți din campionat, acum nu știu dacă va juca la Pecica. Poate va fi menajat de Marius Măldărășanu, un antrenor modern și ambițios. Personal, eu am jucat împotriva lui Petrișor Petrescu, în Liga a 3-a, prin 2015, 2016. Eu eram la Hunedoara, iar el la Cisnădie, în rest nu cunosc personal pe nimeni, dar e clar că vom pregăti atent partida împreună cu Dan. Din păcate, Nasiru rămâne o pierdere importantă, dar am reușit să jucăm foarte bine în defensivă cu Moraru . E important să ai un jucător care e polivalent ca el, să poți să-l bagi oriunde, cred că doar portar nu a fost”, a mai afirmat Bogdan Bozian.

Marius Măldărășanu: ”Echipa din Pecica nu are nimic de pierdut, doar de câștigat”

FC Hermannstadt ajunge la Pecica după o remiză la Galați. A fost 1-1 cu SC Oțelul, iar gazdele au marcat în penultimul minut de joc dintr-un penalty contestat de Marius Măldărășanu.

De altfel, antrenorul sibienilor a avut un discurs manifest la adresa arbitrilor înainte de deplasarea în județul Arad și și-a apărat jucătorii, mai ales că aceștia s-au confruntat cu probleme de sănătate în ultima perioadă.

”În aceste prime zile ale ciclului săptămânal Petrescu și cu Stoica nu s-au antrenat cu echipa deloc. În cele două meciuri de Cupă rămase trebuie să acumulăm șase puncte, la care adăugăm remiza cu Sepsi și e posibil să mergem mai departe din grupă, așa cum ne dorim. Grupa e echilibrată, contează și rezultatele din celelalte meciuri. Știm ce înseamnă Cupa României, o competiție a surprizelor, dar nu vreau să ne privească pe noi mâine. Echipa din Pecica nu are nimic de pierdut, doar de câștigat”, prefațează Măldărășanu disputa cu Progresul Pecica.

Schimbări masive în ”11”-le din SuperLigă al sibienilor: ”Sunt plătiți  să joace atunci când sunt introduși”

Fostul mijlocaș al Petrolului și Rapidului anunță schimbări în echipa pe care o folosește de obiecei în SuperLigă.

”Eu fac schimbări radicale în astfel de meciuri, dar nu este o pedeapsă pentru jucători, ci consider că trebuie să joace și ceilalți. Aceleași schimbări le-am făcut și la meciul cu Sepsi, nouă schimbări chiar față de precedentul joc din campionat și nu s-a văzut. Aștept și mâine același lucru, vor rămâne câțiva jucători acasă, sunt ceva probleme musculare după ultima deplasare. Nu ceva grav, dar dacă i-am folosi am risca. Am făcut schimbări masive în meciul cu Sepsi și nu s-a văzut din punct de vedere al jocului, este cea mai mare satisfacție pentru un antrenor. Sunt jucători care au jucat mai puțin, ei sunt plătiți ca să joace atunci când sunt introduși. Nu am ce să le reproșez, sunt foarte mulți care ar merita să fie în primul 11, dar, din păcate pentru ei, joacă doar 11”, a mai punctat Marius Măldărășanu.

Clubul din Pecica vinde în continuare bilete online de AICI, la prețul de 20 de lei. Fizic, tichetele se pot procura și de la stadionul ”Progresul” în ziua partidei, începând cu ora 12:00. Meciul va putea fi urmărit în direct și pe FRF TV.

Formații probabile:

Progresul Pecica: Zamfir – T. Bodri, Wild, Aldan, F. Nortey – Arsene, Moraru – Borcea, L. Bodri, Borcea – Capătă

FC Hermannstadt: Muțiu – Medina, Bejan, Antoche, K. Ciubotaru – Bucuroiu, Murgia, Biceanu, Bărbuț – Fonseca, Petre.

Arbitri: Cristian Moldoveanu (Sfântu Gheorghe) – George Suciu (Câmpia Turzii), Roberto Ciuraru (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Claudiu Gaitin (Timişoara).

Observator de arbitri: Nicolae Grigorescu (Timişoara). Delagat de joc: Cristian Gîţ (Deva).

Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-a-invins-sepsi-osk-in-grupele-din-cupa-romaniei-19290852

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/primele-trei-meciuri-din-etapa-2-a-grupelor-cupei-romaniei-19290778

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-gata-de-partida-cu-rapid-din-cupa-romaniei-19290808

Călin MNERIE 31 Oct. 2023, 21:35 Cupa României
Pe aceeași temă