Frații Herea, cele mai importante achiziții ale Baloteștiului în încercarea de a se salva de la retrogradare. Ilfovenii au încheiat amicalele iernii cu o remiză la Chiajna

Frații Herea, cele mai importante achiziții ale Baloteștiului în încercarea de a se salva de la retrogradare.** Ilfovenii au încheiat amicalele iernii cu o remiză la Chiajna

CS Balotești și-a încheiat, astăzi, meciurile de pregătire din această iarnă și așteaptă reluarea campionatului. În prima etapă din 2018, a 22-a a sezonului, echipa antrenată de Augustin Călin se deplasează la CS Afumați, cea mai bine clasată grupare ilfoveană din Liga 2, astfel că pornește, teoretic, cu șansa a doua. Însă transferul fraților Herea, Ovidiu (foto principal) și Claudiu (foto text), ar putea echilibra balanța între cele două echipe. „Putem juca de la egal cu orice adversar”, spune Călin.

În ultimul test desfășurat înainte de primul joc oficial, CS Balotești i-a avut titulari la mijlocul terenului pe frații Herea. Partida de la Chiajna contra echipei secunde a Concordiei s-a încheiat la egalitate, scor 2-2. Pentru divizionara secundă au marcat Eugen Nica și Claudiu Herea, acesta din urmă irosind și un penalty, în timp ce pentru echipa antrenată de Marin Dună au înscris Ovidiu Marin și Radu Șerban.

În acest amical, CS Balotești i-a utilizat pe: Iordan – C-tin. Dedu, Marciuc, Flămânzeanu, N. Filip – M. Neagu, Cl. Herea, Ov. Herea, C. Mihai – Novac, Eug. Nica. În repriza secundă au mai intrat: Fulga, Eșanu – Bolozan, P. Ioniță, F. Paraschiv, Mirescu, L. Ion.

„Perioada de pregătire am făcut-o la stadion, prin antrenamente combinate cu meciuri amicale. Totul a decurs conform planului, jucătorii au răspuns corespunzător, potrivit așteptărilor noastre, la ceea ce le-am cerut”, a spus, după joc, antrenorul Augustin Călin.

Frații Herea și încă patru jucători, noile achizițiile

Momentan, frații Herea încă nu au semnat cu CS Balotești, însă antrenorul echipei ilfovene e convins că se va baza pe cei doi jucători în partea a doua a sezonului. Ovidiu și Herea urmează să se înțeleagă cu șefii clubului la finalul acestei săptămâni.

Claudiu Herea (27 de ani) a mai evoluat pentru CS Balotești, club de unde a și fost remarcat de Sepsi Sfântu Gheorghe, care l-a transferat odată cu promovarea în Liga 1, în vara anului 2017. În acest sezon a jucat în 8 meciuri în prima ligă și a înscris trei goluri. În cariera sa a mai jucat pentru Victoria Brănești, Viitorul Constanța sau Rapid.

În schimb, mult mai cunoscutul Ovidiu Herea (32 de ani) a jucat în prima parte a sezonului, în șapte meciuri, în care a înscris și un gol, pentru Viitorul Constanța. În cariera sa a evoluat la Rapid, FC Sion, Xanthi, Pandurii și Concordia Chiajna.

Pe lângă aceștia, ilfovenii i-au mai adus în această iarnă și pe Cosmin Mihai (mijlocaș, 21 de ani, ex Dacia Unirea Brăila), Robert Bolozan (fundaș, 20 de ani, ex Concordia Chiajna), Cosmin Novac (atacant, 20 de ani, ex Viitorul Domnești) și Mihai Eșanu (portar, 19 ani, ex Dinamo).

„Ca transferuri reușite sunt frații Herea, Cosmin Mihai de la Brăila, Bolozan de la Chiajna, Novac de la Domnești și portarul Eșanu, de la Dinamo. Mă declar mulțumit și de lot și de pregătire și suntem încrezători pentru returul campionatului. Odată cu venirea fraților Herea s-a creat un entuziasm și o emulație mult mai mare în sânul echipei, ceea ce ne dă încredere pentru următoarele meciuri. Încă nu au semnat, dar săptămâna aceasta se rezolva și cu ei, oficial. În acest moment avem un lot valoros și competitiv. Putem juca de la egal cu orice adversar”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Augustin Călin.

Amicale jucate în această iarnă de CS Balotești:

0-2 cu SC Popești Leordeni
3-2 cu Agricola Borcea
2-1 cu CS Tunari
2-0 cu FC Voluntari 2
1-3 cu CS Mioveni
0-1 cu Chindia Târgoviște
1-0 cu Sportul Snagov
2-2 cu Concordia Chiajna 2

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă