Francezul Camara semnează cu CSMS Iași

04 Feb. 2012, 10:04 Bursa transferurilor
Francezul Camara** semnează cu CSMS Iași

Cele mai mari șanse să devină și oficial a cincea achiziție din această iarnă a grupării din Copou, după Crețu, Petrovic, Brajkovic și Milea, le are chiar ultimul sosit. Stoperul francez Yamoudou Camara a ajuns încă de joi seară la Iași, iar astăzi și mâine se va pregăti sub comanda antrenorului cu portarii, Benone Dohot, pentru ca de luni după-amiază să intre în programul normal al echipei, până atunci fotbaliștii ieșeni care au efectuat în ultimele douăsprezece zile un semicantonament la Complexul „Emil Alexandrescu” având liber.

Camara (25 de ani, 1,87 m) a jucat ultima dată la Unirea Alba Iulia, dar a fost legitimat chiar la formația din prima ligă a Franței, Nancy, unde însă a evoluat doar la echipa secundă, iar mai apoi la Ekranas (Lituania) și de la începutul anului trecut în Liga a II-a din România. În vară, stoperul francez s-a aflat în tratative cu Ceahlăul Piatra Neamț, care tocmai revenise pe prima scenă, transferul nerealizându-se în cele din urmă. Jucătorul a activat și în tur la Alba Iulia, despărțindu-se recent de Unirea și devenind liber de contract. „Sperăm să parafăm repejor o înțelegere și cu el, deoarece nu mai are nevoie de probe, ținând cont că acomodarea nu va constitui o problemă cât timp a mai jucat în divizia secundă la noi în țară”, ne-a spus președintele Florin Prunea.

Stagiul efectuat de CSMS în ultimele două săptămâni s-a încheiat ieri la prânz cu o serie de teste fizice date sub atenta supraveghere a preparatorului Ionel Colonel, la adresa căruia tehnicianul Ionuț Popa a avut recent numai cuvinte de laudă: „Este un profesionist desăvârșit, iar metodica lui se apropie mult de a mea, împărtășind multe idei comune din acest punct de vedere. De asta i-am și pasat întreaga responsabilitate a pregătirii fizice”. S-a renunțat la portarul Viciu, cel de-al treilea al Sportului Studențesc, pentru că nu se ridică nici măcar la nivelul titularului ieșenilor din tur, C.Popa. Ultimul își va relua de luni antrenamentele cu restul lotului, la fel ca și ceilalți doi jucători care au ratat din motive medicale cea mai importantă etapă a pregătirilor din această iarnă, Straton și Avrămia. „Abia așteptăm luni rezultatele testelor fizice de la domnul Colonel, dar mai ales interpretarea și analiza lor, dar în principal ne-am pregătit foarte bine din punct de vedere sportiv în ultima perioadă”, ne-a spus un alt oficial al clubului ieșean.

„Francezul joacă pe unul dintre posturile deficitare solicitare a fi întărite de antrenor și nu a mai venit să dea și probe, ci direct să parafăm înțelegerea și să se apuce imediat de treabă. Nu poate avea probleme de acomodare, pentru că a mai jucat în România, chiar în Liga a II-a”

Florin Prunea, președinte CSMS Iași

CSMS a renunțat și la portarul Sportului Studențesc Viciu, venit pentru probe, și așteaptă acum răspunsuri de la Astra Ploiești pentru C.Grigore și Lungu, cu care se tratează de zece zile.

Sursa: Evenimentul

04 Feb. 2012, 10:04 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă