Foresta a mai bifat un transfer. Sucevenii au bătut palma cu Concordia Chiajna pentru un fundaș

Foresta a mai bifat un transfer.** Sucevenii au bătut palma cu Concordia Chiajna pentru un fundaș

Aflat în negocieri de mai multe zile cu conducerea Forestei, fundașul central Lucian George Asanache (22 ani – foto) de la Concordia Chiajna și-a dat ieri acordul pentru a evolua sub formă de împrumut la Suceava în următoarele șase luni.

„Aveam mare nevoie de întăriri în centrul apărării, după ce, în momentul accidentării lui Masella, rămăsesem cu doar doi jucători valizi pe acest post. Asanache a efectuat pregătirea de iarnă cu Concordia Chiajna, așa că va intra direct în programul echipei, nu va avea nevoie de o perioadă de acomodare la efort”, a declarat Andrei Ciutac, președintele Consiliului de Administrație al Forestei.

În vârstă de 22 de ani, Asanache a strâns trei prezențe în acest sezon al Ligii 1 în tricoul Concordiei Chiajna. Până a ajunge la gruparea ilfoveană, Asanache a mai evoluat pentru Dunărea Galați, Fortuna Poiana Câmpina, Oțelul Galați și Delta Dobrogea Tulcea.

Foresta s-a mai pus de acord și cu FC Botoșani, pentru împrumutul pe Areni al tânărului mijlocaș Alexandru Corban, în vârstă de doar 19 ani, care va ajunge însă la Suceava la începutul săptămânii viitoare. Corban are avantajul că a lucrat la SC Bacău cu antrenorul Cristi Popovici, situație în care se află alți opt fotbaliști care activează în prezent gruparea suceveană, este vorba de Dudu Drugă, Alessandro Masella, Ionuț Mihălăchioaie, Lucian Dumitriu, Bogdan Rusu, Cornel Căinari, Cătălin Vraciu și Robert Grumezescu.

Sucevenii au început o nouă etapă a pregătirii de iarnă

Altfel, lotul Forestei a efectuat ieri după-amiază primul antrenament în Suceava după revenirea din cantonamentul de la Câmpulung Moldovenesc. Ședința de pregătire a avut loc pe terenul sintetic din cartierul sucevean „George Enescu”, aparținând Liceului cu Program Sportiv, la antrenament participând și italianul Alessandro Masella, care a ratat stagiul de pregătire centralizată din cauza unei pubalgii.

Până la startul sezonului oficial de primăvară, care se va produce pe data de 25 februarie, pe Areni, împotriva celor de la ASU Poli Timișoara, Foresta are perfectate și șase meciuri amicale, toate aceste partide urmând să se dispute în localitate. Săptămâna în curs, sucevenii au în program nu mai puțin de trei jocuri test, toate urmând să aibă loc pe terenul sintetic din cartierul „George Enescu”. Primul adversar al Forestei este Aerostar Bacău, miercuri, cu începere de la ora 12:00. A doua zi, de la ora 11:00, „galben-verzii” vor întâlni Bucovina Rădăuți, urmând ca sâmbătă să-și măsoare forțele cu CSM Roman. În continuare, programul echipei sucevene mai cuprinde meciuri amicale cu CSM Pașcani, pe 15 februarie, revanșa cu Bucovina Rădăuți, pe 16 februarie, iar pe 18 februarie, duelul cu Știința Miroslava.

Aceste partide vor fi un bun prilej pentru antrenorul Cristi Popovici de a-i vedea la lucru pe atacanții Cătălin Vraciu și Robert Grumezescu, transferați în intersezon de la ACS Poli Timișoara, respectiv ACS Berceni, pe mijlocașul Alexandru Ivan, 21 de ani, ex-Bucovina Pojorâta, juniorul fălticenean Francisc Vicovanu, dar și pe o serie de tineri de perspectivă proveniți de la Liceul cu Program Sportiv Suceava, precum  Cosmin Coroamă, Cosmin Buziuc, Alin Florescu, Florin Bejinar și Florin Muntean.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă