Florin Matache nu renunță la fotbal după ce a plecat de la Clinceni. „Eroul de la Liberec” a ajuns la „județ” și vrea să ajute să promoveze o echipă dintr-un oraș cunoscut pentru olărit

Florin Matache nu renunță la fotbal după ce a plecat de la Clinceni.**

Ajuns la 35 de ani, portarul Florin Matache a încheiat în vară conturile cu echipa de eșalon secund Academica Clinceni și a semnat cu formația de județ Flacăra Horezu (Superliga Vâlcea), echipă care își propune promovarea în Liga a 3-a la finalul acestui sezon. Fostul goalkeeper de la Dinamo a debutat sâmbătă pentru Horezu, în victoria echipei sale, 3-2 la Dăești, cu Viitorul.

La Flacăra au mai ajuns în această vară jucători cunoscuți în fotbalul profesionist, precum Adrian Popa, Gabriel Precup, Bobi Verdeș, Ciprian Dinu sau Ștefan Covalschi.

Condusă cu 2-0, Flacăra a întors rezultatul în ultimul sfert de oră și la final s-a impus cu 3-2, cu Verdeș și Ad. Popa printre marcatori, iar Florin Matache a fost surprins plăcut de nivelul jocului. 

„Adi Popa a început un proiect aici, la Horezu, suntem prieteni de familie și am venit să dau o mână de ajutor, de ce nu, chiar să atacăm promovarea. Îmi place să joc fotbal, microbul încă a rămas, așa că o să dau totul pentru Flacăra. Sunt jucători de valoare la Horezu, care au jucat la nivel mai înalt și sigur vor face față la județ, dar și sâmbătă, la debut, am avut un meci foarte greu. Dăeștiul a fost foarte bună, noi trebuie să jucăm cum am făcut-o ultimele 20 de minute și atunci sigur nu ne va sta nimic în cale” a declarat portarul.

Regretă că nu a promovat cu CSM

Florin Matache regretă că nu a reușit promovarea cu CSM Râmnicu Vâlcea în 2013, când echipa pregătită atunci de Claudiu Niculescu a fost devansată de CS U Craiova și ASA Târgu Mureș. „CSM Râmnicu Vâlcea fost o echipă foarte bună, a avut o conducere foarte bună, cu un antrenor excelent precum Cladiu Niculescu care acum face minuni la Voluntari, a fost un grup foarte frumos. CSM nu a mai continuat și este un regret pentru mine că Râmnicu Vâlcea nu are echipă măcar la Liga a 2-a. Ne-am bătut atunci cu două forțe, cu bani mulți, în orice alt an am fi promovat ușor cu echipa care o aveam atunci” a mai spus portarul devenit celebru după „minunea de la Liberec”.

Matache a mai evoluat în cariera sa la Plopeni, Dinamo București, U Cluj, Ceahlăul, CS Otopeni, Damila Măciuca, CSM Râmnicu Vâlcea, Concordia Chiajna și Academica Clinceni.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă