FCSB vrea să împrumute doi jucători la FC Brașov, însă doar unul agreează mutarea. „Stegarii” sunt nevoiți să își schimbe planurile de pregătire

Transferul lui Alexandru Chipciu la Anderlecht a fost o mană cerească pentru Gigi Becali, dar și pentru FC Brașov, echipă care a supraviețuit în acest sezon din banii încasați de la FCSB. Până acum, bucureștenii au virat Brașovului circa 500.000 de euro, iar clubul „stegar” mai are de încasat încă 250.000 de euro. Relația dintre FCSB și FC Brașov a funcționat perfect până acum, iar Becali chiar a plătit în avans, din a doua tranșă, circa 100.000 de euro.

Mai mult, potrivit Monitorul Expres, șefii vicecampioanei vor să-i împrumute la FC Brașov, până la finalul sezonului, pe mijlocașii Sebastian Chitoșcă (24 ani) și Rareș Enceanu (22 ani), care nu intră în vederile antrenorului Laurențiu Reghecampf pentru Liga 1. În urmă cu doi ani, Enceanu se transfera de la FC Brașov la FCSB, iar clubul brașovean primea circa 200.000 de euro. Dacă fostul „stegar” ar agrea o revenire în tricoul galben-negrilor, Chitoșcă nu a fost încă convins.

Cazul Chipciu a ajuns la CNSL

În aceste zile, oficialii lui FC Brașov, în special antrenorul Cornel Țălnar, au avut mai multe discuții cu cei din conducerea FCSB pentru plata unei sume importante necesară „stegarilor” pentru continuarea activității. „Am vorbit cu Gigi Becali și sper ca în câteva zile să mai primim circa 100.000 de euro, iar restul de bani prin aprilie. Gigi ne-a ajutat și înainte de Crăciun și sunt convins că ne va ajuta și acum”, spunea, extrem de optimist, Țălnar.

Lucrurile s-au complicat, cel puțin pentru moment, pentru că Sporting Pitești cere o sumă consistentă în contul transferului lui Chipciu, iar cazul a ajuns pe masa Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor (CNSL) a FRF, iar termenul fixat în acest dosar este 16 februarie. „Cei de la Sporting au reclamat Steaua la CNSL, astfel că trebuie să mai așteptăm câteva zile până se primim banii”, a spus Țălnar.

Se pare că oficialii lui FC Brașov au un as în mânecă în acest caz și vor prezenta un document la Comisie, prin care cei de la Sporting Pitești nu mai au niciun fel de pretenție după ce au încasat circa 100.000 de euro.

Cantonamentul de la Băile Felix a picat

Pentru că în acest moment în conturile clubului brașovean nu sunt bani, antrenorul Cornel Țălnar a fost nevoit să renunțe la cantonamentul din vestul țării, de la Băile Felix, asta deși se perfectaseră și trei meciuri amicale cu echipe din Ungaria. „Nu mai putem merge în cantonament, deși vorbisem să jucăm și trei meciuri de pregătire în Ungaria. Asta este, suntem nevoiți să rămânem la Brașov și vom încerca să găsim adversari și terenuri cât mai bune de joc”, a declarat Țălnar.

Amicale în zona Brașovului

După ce toată această săptămână, „stegarii” s-au pregătit doar la balon, Cornel Țălnar își va duce vineri elevii în Poiana Brașov pentru un antrenament fizic, iar sâmbătă, „stegarii” se vor deplasa la Zărnești pentru un meci amical cu formația locală de Liga a 4-a, ASF. „Stegarii” sunt așteptați cu brațele deschise la Zărnești. „Vom depune toate eforturile ca suprafața de joc să arate cât mai bine, chiar dacă vremea nu ne ajută. De foarte mulți ani nu am mai avut ocazia să o aducem pe FC Brașov la Zărnești, astfel că jocul de sâmbătă este unul foarte important pentru noi”, a spus Bogdan Chirițescu, președintele echipei zărneștene.

La începutul săptămânii viitoare, FC Brașov a mai perfectat un meci amical, pentru marți, la Tărlungeni, cu SC Popești Leordeni, locul 4 în Seria a 2-a a Ligii a 3-a. Totodată, antrenorul Cornel Țălnar mai dorește încă două partide amicale, joi (16 februarie) și sâmbătă (18 februarie), adversarii nefiind încă stabiliți.

Până acum, „stegarii” au jucat un singur amical, 13-0 cu FC Vulcan (liga a 5-a).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă