FCM Dunărea a transferat doi jucători ce au evoluat în Liga I în prima parte a sezonului

FCM Dunărea a transferat doi jucători** ce au evoluat în Liga I în prima parte a sezonului

Deși campania de transferări era anunțată de conducătorii clubului, în urmă cu mai bine de o săptămână, ca și închisă, echipa gălățeană din liga a doua, FCM Dunărea, a fost destul de activă în ultima zi în care  mai putea face noi legitimări la Federația Română de Fotbal pentru partea a doua a campionatului.

Operațiunea Ursu: fără Ciprian, dar cu Ionuț

În ultimele ore a căzut una dintre achizițiile dorite, cea a mijlocașului lateral Ciprian Ursu, jucător care se afla de multă vreme în pregătiri cu echipa antrenată din acest an de Costel Enache. „Cei de la Unirea Dej, club care deținea drepturile federative ale jucătorului, au întârziat cu trimiterea documentelor, am primit de la ei acordul de transfer abia luni seară, târziu, când nu se mai putea face nimic. Ne-am luat măsuri de siguranță și ne-am reorientat, legitimându-l pe Cătălin Vraciu, de la FC Botoșani, care este tot mijlocaș de bandă”, a explicat Auraș Brașoveanu, președintele clubului gălățean.

Vraciu (foto, în roșu) a evoluat în Liga I în prima parte a sezonului în 14 partide pentru FC Botoșani, în 11 cazuri ca titular.

O altă achiziție făcută pe ultima sută de metri este cea a unui alt jucător adus de la FC Botoșani, fundașul central Ionuț Ursu, cu 11 meciuri ca titular în Liga I. De asemenea, tot în ultimul moment, a mai fost transferat și fostul jucător al Oțelului, Cosmin Blănaru, care poate juca atât ca fundaș lateral cât și ca mijlocaș.

Portarul Miron de la CSMS Iași a semnat în ultima zi

Tot luni, în ultima zi de transferuri, a fost făcută și legitimarea portarului Bogdan Miron, fost la Astra, Voința Sibiu, Ceahlăul și ultima oară la CSMS Iași. Celalalte achiziții din această iarnă sunt fundașul central Panait și atacantul Marius Matei, ambii în lotul gălățean de la începutul pregătirilor. În schimb, s-a renunțat la un alt jucător care a fost în cantonamentul din Poiana Brașov, mijlocașul Menghia. La capitolul plecări figurează patru jucători care au jucat pentru Dunărea în prima parte a campionatului, fundașul central Hristian și mijlocașii Florea Voicu, Chebac și Istrate.

Campionatul ligii a doua se va relua la sfârșitul acestei săptămâni, FCM Dunărea urmând să joace sâmbătă, pe teren propriu, cu Unirea Slobozia, într-o partidă din cadrul etapei a 17-a. În clasamentul primei serii, echipa gălățeană se află pe ultimul loc, cu doar 3 puncte, în această situație obiectivul fiind evitarea retrogradării.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÂNĂ‚

Tags:
Pe aceeași temă