„Am făcut figurație pe teren”. „Marinarii” dezamăgesc din nou, pierd cu SC Bacău și se îndepărtează și mai mult de promovare

SC Bacău a dat lovitura marți seară, la Constanța, în ultimul meci al rundei a 22-a a Ligii 2, după ce a câștigat împotriva Farului, scor 2-1. Cu aceste trei puncte, jucătorii lui Cristian Popovici și-au mărit din nou avansul față de următoarele două echipe din clasament și speră să-și mențină până la final locul de play-off. Totuși, băcăuanii au un meci în plus disputat, astfel că încă au emoții pentru îndeplinirea obiectivului și au nevoie de încă un pas greșit al Berceniului.

„Marinarii” continuă parcursul slab din 2016 după ce, marți seară, au fost învinși pe teren propriu de SC Bacău. După o primă repriză în care semiocaziile lui Neagu (25, 27) au fost date uitării de ratarea mare a lui Vraciu (28), atunci când Bratu a respins un gol ca și făcut după ce portarul Negrilă fusese lobat, băcăuanii s-au văzut conduși în urma unei erori, în debutul părții secunde de joc. Miron nu se sincronizează cu Burcă la centrarea lui Tigoianu din corner și Pătulea (51) profită de respingerea în față și înscrie din șase metri cu latul. Constănțenii preluau conducerea, cu toate că până în acel moment cei care au avut posesia, ocaziile mai mari și dorință mai mare de victorie fuseseră jucătorii lui Popovici.

Avantajul fariștilor nu a rezistat însă mult, deoarece Corban avea să decidă soarta jocului în doar 30 de secunde. Mai întâi, în minutul 65, mijlocașul Sport Clubului, l-a servit ideal pe Vraciu în careu și i-a dat șansa să-l învingă pe Negrilă cu un șut din 13 metri, lucru îndeplinit de altfel, iar mai apoi avea să înscrie personal la colțul lung cu un șut din 10 metri lateral dreapta.

Au urmat o serie de schimbări prin care cei doi tehnicieni au vrut să își joace ultimele cărți, însă fariștii nu au putut trece de defensiva aglomerată a oaspeților. Tot băcăuanii au fost însă aproape să mai înscrie o dată, însă Adăscăliței (88) a trimis doar în Negrilă din postura de unu la unu, iar în ultimele minute de joc nu s-a mai întâmplat nimic.

Barbu: „Am făcut figurație pe teren”

Farul înregistrează astfel a doua înfrângere în patru etape, perioadă în care a acumulat doar patru puncte, e egalată în clasament de SC Bacău și se îndepărtează iar de locurile promovabile. La finalul jocului, antrenorul Constantin Gache a plecat de la stadion fără să vină la conferința de presă, acolo unde a fost trimis secundul Ion Barbu.

„Ce aș mai putea să spun? SC Bacău s-a dăruit mult mai mult. Noi am făcut figurație pe teren! Nu arătăm ca o echipă care să se bată pentru promovare. Jucătorii nu au respectat ce li s-a spus la ședința de pregătire a meciului. La valoarea lotului nostru, n-ar trebui să avem probleme cu calificarea în play-off. Nu înțeleg lipsa de devotament a jucătorilor. Au plecat nouă fotbaliști din lotul din tur și au venit alții, astfel că e greu să închegi rapid o echipă. Aș vrea să cred că nu sunt bisericuțe în cadrul grupului. Mai avem patru meciuri din sezonul regulat și trebuie să facem tot posibilul să le câștigăm pe toate”, a spus, citat de Ziua de Constanța, Ion Barbu, care, ceva mai târziu, împreună cu Gică Mina și jucătorii Florin Pătrașcu și Adrian Pătulea, au dat explicații și în fața suporterilor, în curtea stadionului.

Popovici: „Era cam ultima noastră speranță pentru play-off”

De partea cealaltă, băcăuanii își mențin deocamdată șansele la ultima poziție ce duce în play-off, însă datorită jocului pe care îl au disputat în plus stau la mâna celor de la ACS Berceni, echipă care i-ar putea egala în clasament și în fața cărora stau mai prost la rezultatele directe.

„Pentru noi, victoria e foarte importantă din perspectiva play-off-ului. Veneam după două rezultate negative, contrar aspectului jocului. Acest meci era cam ultima noastră speranță pentru play-off. După cum a decurs meciul, am meritat victoria. Am avut și ocazii mai multe, iar golul pe care l-am primit l-am făcut cadou. Poate că Farul a fost incomodată și de faptul că am jucat într-un alt sistem față de ce se așteptau constănțenii. Farul are clar multe individualități, dar noi am arătat mai a echipă”, a concluzionat Cristi Popovici.

Sâmbătă, de la ora 11:00, SC Bacău primește vizita echipei Ceahlăul Piatra Neamț, în timp ce Farul Constanța se deplasează la Oțelul Galați.

FARUL CONSTANȚA    1
SC BACĂ‚U            2

Pătulea ’51 / Vraciu ’65, Corban ’66

Negrilă – Țăranu, Fl. Popa, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu – Val. Munteanu (Băjan ’74), Ad. Ionescu, Vezan (Cip. Milea ’74), Tigoianu – C. Neagu, Pătulea (S. Chițu ’81)
Rezerve neutilizate: I. Dinu – Corcoveanu, V. Suciu, Pungă
Antrenor: Constantin Gache

Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, Burcă, Masella (Belecciu ’78), Al. Giurgiu – Corban (Sahru ’86), Rz. Adăscăliței, I. Ursu, Drugă (Nemțanu ’90+1) – Dumitriu, Vraciu
Rezerve neutilizate: Ureche – Grumezescu, Ciuta, Țuțu
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: Farul (Constanța); Spectatori: 300; Arbitru: Cătălin Buși 3 (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Ionuț Marius Bobe 3 (Videle) și Ionuț Babadac 3 (Alexandria); Jucătorul meciului: Alexandru Corban 3.

Foto: Alexandru RAITA

Pe aceeași temă