FCM Baia Mare pregătește alte două transferuri. Daminuță și Cârjan se antrenează cu liderul

FCM Baia Mare pregătește alte două transferuri.** Daminuță și Cârjan se antrenează cu liderul

Problemele de la FCM Baia Mare par că s-au rezolvat. Liderul Seriei a II-a a Ligii 2 se află de la începutul lunii februarie într-un cantonament în Ungaria și pe lângă cele două achiziții de marcă, Ciprian Vasilache și Emil Dică, lotului lui Dorin Toma i s-au alăturat, după amicalul pierdut cu Balmaz Kamilla Gyogyfurdo, alți doi jucători cu meciuri în Liga 1. Cristian Daminuță (25 ani) și George Cârjan (27 ani) sunt foarte aproape să semneze cu băimărenii.

De duminică, la pregătirile echipei FCM Baia Mare participă și Daminuță și Cârjan, doi jucători pe care antrenorul Dorin Toma și-i dorește în lot pentru partea a doua a sezonului.

Daminuță, liber de contract după ce s-a despărțit de echipa Zakho FC din Irak, s-a înțeles verbal cu șefii clubului băimărean din Liga 2 și va semna un contract la revenirea din cantonamentul din Ungaria. Mijlocașul timișorean impresiona la junioriat, atunci când semna cu Internazionale Milano și mai apoi cu AC Milan, însă după aceea ajungea să joace pentru Dinamo II, Dinamo, FC Tiraspol, ACS Poli sau FC Viitorul. Înainte să plece în Irak, Daminuță reușise să se impună și să joace două sezoane în Liga 1 pentru echipa lui Gheorghe Hagi.

În schimb, George Cârjan vine de la Oțelul Galați, echipă din Seria I a Ligii 2 care și-a întrerupt activitatea până pe 25 februarie din cauza problemelor financiare. Atacantul gălățean care a mai evoluat în cariera sa la Dunărea Galați, FC Botoșani și Ceahlăul Piatra Neamț a refuzat oferta primită de la Rapid CFR Suceava pentru a evoluat la FCM Baia Mare. În prima parte a sezonului, Cârjan a jucat pentru Oțelul în 12 meciuri și a înscris două goluri.

„Lucrurile s-au deblocat la Baia Mare și am intrat într-o zonă de confort financiar. Pentru asta trebuie să mulțumesc autorităților locale. Trebuie să promovăm, nu avem altă variantă. Dacă nu ești pe primul loc, nu contezi”, a spus președintele Cristian Span în emisiunea „Trafic Sport” de la Sport Total FM.

În altă ordine de idei, FCM Baia Mare mai are stabilite încă două jocuri de pregătire în cantonamentul de la Nyirbator: miercuri, 10 februarie, de la ora 18:00, cu Kisvarda (locul 6 în liga a doua maghiară) și vineri, 12 februarie, cu Național Sebiș (locul 4 în seria a IV-a a ligii 3).

Pe aceeași temă