FC Voluntari și-l dorește pe Marius Matei: „A fost un moment în care eram dornic să plec, dar acum nu mai sunt la fel de sigur”

FC Voluntari și-l dorește pe Marius Matei:**

Atacantul Rapidului, Marius Matei, nu putea duce lipsă de oferte după un sezon de toamnă excelent, în care a marcat nu mai puțin de 10 goluri, fiind în multe momente decisiv pentru echipa sa. Inițial, s-a vorbit despre un interes al prim-divizionarei Gaz Metan Mediaș în ceea ce-l privește, însă acum au intrat serios pe fir conducătorii grupării FC Voluntari, liderul autoritar al Seriei I a ligii secunde.

Fotbalistul în vârstă de 30 de ani se află în prezent în vacanță, acasă, la Galați și spune că nu a luat încă nicio decizie în ceea ce privește viitorul său. „A fost un moment în care eram dornic să plec, dar acum nu mai sunt la fel de sigur că vreau să mă despart de Rapid. Sunt încă nehotărât. Pe de-o parte mă gândesc că am totuși o vârstă înaintată, așa că normal ar fi să iau în calcul factorul financiar și cel de performanță, având posibilitatea de reveni pe prima scenă a fotbalului românesc. Pe de altă parte, m-am simțit foarte bine la Suceava. Am făcut un campionat foarte bun, mi-am făcut prieteni aici, lumea mă îndrăgește, iar oamenii de club au făcut eforturi să fim cu banii la zi. Poate că ar fi păcat să schimb un astfel de mediu. Încă nu știu cum se va termina această poveste, dar sper să iau cea mai bună decizie”, a declarat golgeterul Rapidului.

Conducerea grupării sucevene speră să-l poată convinge pe Matei să continue pe Areni, cu toate că, intrând în ultimele șase luni de contract cu Rapid, jucătorul poate semna, teoretic, cu orice altă formație care-l dorește.

Guriță: „Matei a devenit în timp record vârful de careu care ne-a lipsit atât de mult în ultimii ani”

Mihai Guriță, actualul antrenor secund al grupării sucevene, fost atacant al formațiilor Foresta, Oțelul Galați și Farul Constanța, l-a caractezizat astfel pe golgheterul Rapidului. „Matei a reprezentat un real câștig pentru noi, devenind în timp record vârful de careu care ne-a lipsit atât de mult în ultimii ani. El este un jucător de forță, bătăios, dinamic, foarte bun la duelurile aeriene, cu un șut bun de la distanță. A fost decisiv pentru noi în multe momente în acest campionat”, a precizat antrenorul în vârstă de 41 de ani.

Marius Matei este golgheterul întregii Ligi a II-a alături de alți doi jucători. 10 goluri marcate în acest sezon mai au și Mircea Negru (Rapid Suceava) și Marius Ene (FC Voluntari). În cariera sa de fotbalist, Matei a mai evoluat pentru echipele Dunărea Galați, Dacia Unirea Brăila, FC Botoșani, FC Vaslui, Oțelul Galați, Farul Constanța, FC Olt și Gloria Buzău.

Voluntariul are cel mai bun atac din toată Liga 2

Totuși, este interesant cum de liderul Seriei I a Ligii 2, FC Voluntari, își dorește să-și întărească compartimentul ofensiv deși are, de departe, cel mai bun atac din tot campionatul cu 45 de goluri înscrie în porțile adverse. De exemplu, a doua echipă cu cele mai multe goluri marcate în Seria I este Rapid CFR Suceava, cu 34 de reușite în 16 etape, în timp ce în Seria a II-a cel mai bun atac îl are AFC Fortuna cu 25 de goluri în 15 jocuri. Liderul ACS Poli Timișoara are doar 23 de reușite.

Iată principalii marcatori din acest sezon ai echipei FC Voluntari: Marius Ene (10 goluri), Mihai Voduț (9), Adrian Bălan, Gabriel Deac și George Călințaru (toți cu câte 4 goluri).

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Pe aceeași temă