FC U Craiova a mai pierdut doi jucători din cauza problemelor financiare!

FC U Craiova** a mai pierdut doi jucători din cauza problemelor financiare!

FC Universitatea Craiova a primit ieri o veste cât se poate de proastă, gruparea alb-albastră pierzând doi juniori de perspectivă pe care îi cooptase vara trecută, fiind vorba despre Vasile Stănia și Lucian Avram. Cei doi juniori crescuți de CSJ Știința U Craiova au semnat pe 1 iulie 2013 un contract cu FCU, oficialii olteni înregistrându-l la Comisia de Competiții din cadrul FRF cu dată certă, luându-și angajamentul să plătească grila de formare.

FCU nu a achitat nimic către CSJ, iar între timp contractul cu dată certă a expirat pe 31 decembrie 2013, drept urmare aceștia au devenit liberi de contract. Pe lângă faptul că a pierdut foarte ușor jucătorii, finanțatorul Adrian Mititelu este și bun de plată întrucât le-a schimbat statutul celor doi din jucători amatori, în jucători profesioniști. CSJ Știința U Craiova a cerut în vară pentru Stănia, Avram și alți opt juniori suma de 267.750 de lei, echivalentul a 60.000 de euro, fapt contestat la acea vreme de oficialii grupării alb-albastre, care au motivat că cei zece juniori au fost crescuți de FC Universitatea Craiova.

Contactat telefonic, fundașul central Vasile Marius Stănia a afirmat pentru GdS că se bucură intens că sunt liberi să-și găsească o nouă echipă, punctând că este dezamăgit după experiența la FC Universitatea. „Tocmai am primit vestea de la FRF și pot spune că mă bucur foarte mult că am devenit liber. Mi-a lăsat un gust amar experiența de la FCU, pentru că îmi pusesem mari speranțe și eram fericit că jucam pentru echipa mea de suflet. Din păcate, antrenorul Nicolo Napoli nu mi-a dat nici o șansă, nici nu am fost plătit, așa că la mijlocul lunii octombrie, la trei luni de la semnarea contractului, am depus memoriu să devin liber. Acum trebuie să-mi găsesc un nou angajament. Am înțeles că ar fi interesați cei de la CSU de mine, o să discut în zilele următoare să vedem dacă pot juca acolo”, a declarat Stănia, în timp ce Lucian Avram nu a dorit să facă nici un comentariu legat de situație.

În schimb, FCU l-a transferat miercuri seară pe Daniel Bălan (34 de ani), fost jucător la FC Vaslui, FC Argeș, Steaua și Rapid CFR Suceava.

Sursa: Gazeta de Sud

Pe aceeași temă