FC R e la o semnătură să aducă un înlocuitor pe măsură pentru Daniel Niculae. Giuleștenii au transferat un puști minune crescut de Petrolul

FC R București, „noul Rapid”, e foarte aproape să dea cea mai importantă lovitură de pe piața transferurilor după sezonul petrecut în Liga 4. Imediat după promovarea în Liga 3, giuleștenii s-au pus în mișcare și sunt pregătiți să-l aducă la echipă pe Deivydas Matulevicius (29 de ani).

Echipa din Giulești s-a calificat mai departe în Cupa României, în turul II, după 3-0 cu Viitorul Domnești și se pregătește pentru reluarea campionatului în care speră să-l aibă pe fostul golgheter din Liga 1 Betano. Chiar antrenorul „vișiniilor” a recunoscut că ar putea fi prima lovitură cu adevărat importantă: „Trebuie să facă vizita medicală, apoi va fi oficial jucătorul nostru. Este liber de contract, iar înțelegerea cu noi se va întinde pe trei ani”, a declarat antrenorul Constantin Schumacher, pentru DigiSport.

În prezent, Matulevicius e liber de contract după despărțirea de echipa finlandeză KuPS și ar reprezenta „arma” cu care giuleștenii atacă promovarea în Liga 2.

De asemenea, Schumacher așteaptă întăriri direct în cantonamentul din Turcia pe care echipa îl va efectua: „Va veni în Turcia pe 5 august, la baza de pregătire a lui Fenebahce, unde vom avea un cantonament. Vom sta până pe 13 august, timp in care vom avea patru meciuri amicale”.

Lituanianul a lăsat o impresie foarte bună în România, unde a evoluat la Pandurii și FC Botoșani, echipe pentru care a marcat 17, respectiv 10 goluri.

Fost petrolist, noua achiziție a giuleștenilor

Până să semneze cu Matulevicius, FC R a realizat joi seară un nou transfer. După Adrian Neacșu (19 ani, fundaș, ex Progresul Spartac), Mircea Manole (19 ani, mijlocaș, ex CS Afumați), Andrei Moise (18 ani, mijlocaș ofensiv, ex CSM Oltenița), Alin Cârstocea (26 ani, mijlocaș, ex SSC Farul Constanța), Amir Jorza (19 ani, mijlocaș, ex UTA Arad), Sergiu Jurj (20 ani, atacant, ex Chindia Târgoviște) și Alin Demici (18 ani, fundaș, ex juniori Dinamo), clubul bucureștean l-a achiziționat și pe Iulian Ilie (17 ani), care s-a aflat în curtea Borussiei Dortmund și a jucat în Belgia, la juniorii lui Genk.

Crescut de Petrolul, mijlocașul dreapta și-a încercat norocul la grupele de juniori ale Borussiei Dortmund, unde a a ajuns la doar 14 ani și a jucat câteva meciuri pentru echipa Under 15. Pentru că Petrolul a cerut o sumă prea mare drept grilă de formare, Ilie nu a apucat să joace în meciurile oficiale pentru clubul german și a fost trimis la Hombrucher, o formație apropiată de „galbeni”.

Din Germania, Ilie a plecat la RK Genk, în Belgia, unde a stat un singur an, iar sezonul trecut a revenit în România și a semnat cu Sportul Snagov, pentru care, la 16 ani, a prins 11 meciuri în Liga 2.

Cu fosta Academia Rapid, Iulian Ilie a semnat pe doi ani.

Pe aceeași temă