FC Clinceni dă lovitură după lovitură pe piața transferurilor. Ilfovenii i-au luat pe Homei și Lung și au gând doar la promovare

Cu obiectivul declarat, promovarea, cu un nou acționar majoritar, FC Academica Clinceni duce și o luptă de la distanță, înaintea reluării campionatului, cu celelalte pretendente din Seria I la accederea în Liga 1. Gruparea ilfoveană a bifat în acest weekend două transferuri, ajungând astfel la șapte achiziții în total în această iarnă.

Cu doar câteva ore înainte de închiderea perioadei de transferări, conducătorii echipei din Clinceni au reușit să bifeze încă două achiziții importante, doi jucători veniți din Liga 1. Sergiu Homei (28 ani), liber după ce s-a despărțit de FC Botoșani, și-a pus semnătura, sâmbătă, pe contractul cu echipa ilfoveană, iar, duminică, și Daniel Lung (28 ani), liber după ce s-a despărțit de Concordia Chiajna, l-a urmat.

Bistrițeanul Sergiu Homei a ales să vină la echipa pregătită de Laszlo Balint pentru a-și relansa cariera, a juca meci de meci și pentru a reveni în Liga 1. Homei, care a debutat în fotbalul mare la Liberty Salonta și care a mai jucat la Dinamo, Gloria Bistrița, Unirea Urziceni, FCM Târgu Mureș, Corona Brașov, FC Botoșani sau Sopron, e convins că își va îndeplini obiectivul alături de FC Academica Clinceni. „Sunt convins că, la 28 de ani, mai am un cuvânt de spus în prima ligă. Am ales FC Clinceni nu doar pentru că-mi oferă posibilitatea de a mă pregăti și de a juca în sezonul de primăvară, ci și de a reveni pe prima scenă alături de această echipă. Voi face totul pentru a ne atinge obiectivele împreună!”, a spus Homei, citat de pagina oficială de Facebook a echipei din Clinceni.

Cu gândul la promovare vine și Daniel Lung, un fundaș sătmărean care în cariera sa a evoluat la Sportul Studențesc, Rapid București și Concordia Chiajna. „Semnez cu Clinceniul gândindu-mă doar la promovare. Găsesc aici foști coechipieri de la Sportul, pe Patriche, pe Costin Gheorghe, dar și o atmosferă propice performanței. Personal, revin după o accidentare care m-a ținut patru luni departe de teren, dar mi-am reluat pregătirile și consider că pot da o mână de ajutor Clinceniului în atingerea obiectivului. Am promovat în prima ligă cu Sportul, apoi cu Rapidul, așa că am ceva experiență la acest capitol”, a spus Dani Lung duminică seara, imediat după semnarea contractului.

Apostu: „Vrem să fim pregătiți atât valoric cât și numeric pentru un play-off de foc”

„Sergiu Homei e un jucător consacrat, cu multe meciuri în prima ligă, un fundaș dreapta care să suplinească, sperăm noi, plecarea lui Gabi Matei. Suntem încă în căutări, nu am închis încă perioada de transferări, probabil vor mai veni cel puțin doi jucători până la începutul sezonului de primăvară. Încercăm în scurtul timp rămas până la prima etapă să acoperim și celelalte posturi deficitare”, l-a prezentat managerul general Bogdan Apostu pe Homei, despre achiziționarea lui Lung declarând: „Așa cum am mai spus, continuăm politica de întărire a lotului. Aveam nevoie de încă un fundaș central cu experiență, iar Daniel Lung este un jucător care are experiența necesară pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivul. Vrem să fim pregătiți atât valoric cât și numeric pentru un play-off de foc”.

În această iarnă, FC Academica Clinceni i-a mai achiziționat pe Carlos Cherteș (16 ani, împrumut de la ASA Târgu Mureș), Florin Ștefan (19 ani, ex Inter Olt Slatina), Gabriel Peruchi da Costa (19 ani, ex Gremio Deportivo Prudente), Costin Gheorghe (27 ani, ex Gaz Metan Mediaș), și Liviu Ganea (27 ani, ex CSM Iași).

Învinși în ultimul amical

Altfel, sâmbătă, FC Academica Clinceni și-a încheiat seria meciurilor amicale cu o înfrângere pe teren propriu, scor 0-1, în fața echipei CS Mioveni. Ilfovenii au avut un gol anulat, lui Andrei Antohi, iar argeșenii au înscris în partea a doua, în minutul 72, dintr-un penalty obținut de Iancu și transformat de Năstăsie.

FC Academica Clinceni: Marinescu (H. Iancu 70) – Pham Huy, A. Nițu, Dobrosavlevici (Cherteș 32), Fl. Ștefan (Benzar 81) – Bruno Martins (Cr. Matei 75), Al. Neagu – Vențer (V. Budeanu 70), Olariu (Fl. Budeanu 75), Antohi (C. Gheorghe 65) – L. Ganea (Kuku 46).

CS Mioveni: F. Croitoru – Toriște, Calvin, Bg. Stoica, Ed. Stoica – Mazilu, Biceanu, Mîrzeanu, Ed. Florescu – Năstăsie, Ayza. În repriza a doua au mai intrat: Oct. Popescu, Șchiopu, Toriște, Gugu, Vișa, Ct. Stan, D. Iancu, Galan, Neacșu, Vintilă și Nilă.

Pe aceeași temă