FC Brașov se desparte de primul jucător. „Chiar nu mai puteam sta. Nu am mai suportat”. Încă unul e pe punctul de a pleca

Înfrângerea de pe teren propriu cu Dacia Unirea Brăila, scor 1-2, a compromis în mare măsură șansele echipei FC Brașov la promovare. „Stegarii” au ultima șansă la poziția a treia dintre cele patru cluburi care încă au posibilități matematice să urce pe acest loc. Ratarea obiectivului a dus și la primele măsuri la echipa antrenată de Cornel Țălnar.

Încă de la finalul meciului de marți cu Dacia Unirea, Vasile Dochița le-a transmis în vestiar, fără ocolișuri, jucătorilor și antrenorilor, că „cine vrea să rămână, rămâne, cine vrea să plece, e liber să o facă… Nu mai sunt bani! S-a încheiat un ciclu”. Primul care a reacționat pozitiv a fost Florentin Petre, cel care la conferința de presă organizată la finalul meciului cu Brăila a spus că „eu nu plec niciodată, eu plec ultimul!”.

Căucă, tentat să plece: „Nu mai suport situația”

Ieri, la primul antrenament după meciul cu Brăila au lipsit trei jucători, Sebastian Chitoșcă (24 ani), Robert Moldoveanu (18 ani) și Sergiu Istrati (28 ani), iar portarul Bogdan Căucă (20 ani) a stat doar câteva minute pe la stadion, scrie Monitorul Expres. „Vreau să stau câteva zile să mă liniștesc, apoi voi lua o decizie. Nu mai suport situația, în acest moment aș vrea să plec”, a spus Căucă, portar care a gafat incredibil la faza golului victoriei brăilenilor, atunci când a scăpat mingea în față la un șut slab și apoi a fost învins.

Istrati a cedat: „Nu pot să spun în cuvinte în ce stres am stat în ultima perioadă”

Atacantul Sergiu Istrati, poreclit de Țălnar „sovieticul”, nu a mai suportat problemele de la FC Brașov, iar ieri dimineață s-a prezentat la sediul clubului și a cerut să fie lăsat să plece acasă.

„Chiar nu mai puteam sta la Brașov! Nu am mai suportat! În ultimele luni a fost tensiune mare, nu mă mai puteam concentra nici la antrenamente și meciuri. Nu pot să spun în cuvinte în ce stres am stat în ultima perioadă, mai ales că eram plecat și departe de casă. Efectiv nu mai puteam sta.

În prima parte a sezonului, atunci când am avut stabilitate m-am simțit foarte bine, am jucat, am marcat goluri. În retur, lucrurile s-au schimbat, am avut și acea problemă cu regula Under 21 după plecarea lui Manole, astfel că am jucat tot mai puțin. Mai mult, au apărut și problemele cu banii, astfel că totul s-a năruit. Vreau să le mulțumesc colegilor, antrenorilor, dar și celor din conducere și în special lui Vasile Dochița, cel care a fost alături de noi și a crezut până în ultima clipă în promovare. Trebuie să recunosc că am rămas datori față de dânsul. Țin să le mulțumesc și fanilor, i-am simțit alături de echipă și la bine și la rău. Simt că i-am dezamăgit. Voi merge acasă, vreau să mă liniștesc și din vară voi vedea ce voi alege”, a spus, pentru Monitorul Expres, Istrati, cel care a venit la FC Brașov în vara trecută, la recomandarea lui Romeo Surdu.

Istrati a evoluat în 22 de meciuri în acest sezon pentru FC Brașov, în doar 12 dintre ele ca titular, și a înscris 6 goluri, în meciurile cu: Sepsi (primele două, 3-2), Foresta (al victoriei, 2-1), UTA (al victoriei, 3-2), ASU Poli (al doilea, 2-0) și Luceafărul (al victoriei, 1-2).

Chitoșcă: „Voi juca și fără bani!”

În schimb, Robert Moldoveanu și Sebastian Chitoșcă spun că vor reveni la antrenamente și că nu se pune problema dezertării de la FC Brașov. „Am mers la București pentru a face câteva investigații medicale. În ultimele săptămâni am avut dureri în zona lombară și vreau să le rezolv cât mai rapid. Nu se pune problema să plec de la echipă”, a spus Moldoveanu.

Mult mai tranșant a fost mijlocașul Sebastian Chitoșcă, jucător împrumutat în iarnă de la FCSB la FC Brașov. „Nici vorbă să plec de la FC Brașov. Eu am spus imediat după meciul cu Dacia Unirea Brăila că rămân până la finalul contractului la Brașov. Am cerut doar să mi se asigure cazare. Voi juca și fără bani!”, a punctat Chitoșcă.

În rest, la FC Brașov continuă agonia după ce tribunalul a acordat, ieri, un nou termen în procesul insolvenței clubului, pentru 20 septembrie.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă