FC Brașov: achiziții rezolvate și eșuate în ultima zi de transferuri. Țălnar: „Fiecare doarme așa cum își așterne”

A fost agitație mare, luni, la FRF, în ultima zi în care cluburile de Liga a 2-a și Liga a 3-a puteau înregistra contractele jucătorilor. FC Brașov a fost unul dintre cluburile cele mai active pe piață, transferând cinci jucători, pierzând unul și ratând negocierile cu alți doi.

Ziua a început prost pentru „stegari”, care au fost informați de șefii lui Dinamo că Laurențiu Manole trebuie să revină la gruparea din șoseaua „Ștefan cel Mare”. O lovitură dură pentru FC Brașov, ținând cont că Manole a fost golgheterul echipei în prima parte a campionatului și un titular cert în angrenajul echipei pregătite de Cornel Țălnar.

Surprinzător, Manole nu va juca la Dinamo în Liga 1, ci va fi redirecționat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă la care a ajuns un alt tânăr jucător talentat, Răzvan Greu, împrumutat de la FC Botoșani. Se pare că plecarea lui Manole de la FC Brașov a venit în urma insistențelor tatălui jucătorului. Tot la Sepsi a fost propus de Dinamo un alt jucător brașovean, este vorba de Vlad Olteanu, care a și semnat pe ultima sută de metri!

Robert Moldoveanu, cedat de Dinamo la Brașov

Cei de la Dinamo l-au propus Brașovului, tot sub formă de împrumut, pe atacantul Robert Moldoveanu (17 ani), iar jucătorul a semnat ieri contractul.

Florentin Petre, cel care de ieri s-a alăturat staff-ului „stegarilor”, îl cunoaște foarte bine pe Moldoveanu, despre care spune că este un jucător de mare viitor. „Robert este un copil bun, cu calități și nu întâmplător a fost liderul generației sale. L-am antrenat la Dinamo, astfel că îl cunosc bine. El are nevoie de încredere, de meciuri în picioare, iar noi trebuie să avem grijă de el să nu se piardă”, a spus Florentin Petre, cel care a precizat că fiul său, Patrick, va rămâne la Dinamo: „Patrick va rămâne la Dinamo, doar eu ajung la Brașov”.

Enceanu, Chitoșcă și Angelescu, rezolvați

După șocul plecării lui Manole, au început să se miște lucrurile și pentru FC Brașov. Astfel, mijlocașii Rareș Enceanu (22 ani) și Sebastian Chitoșcă (24 ani – foto mic 2, în stânga) au fost împrumutați de FCSB la FC Brașov, iar cei doi jucători au semnat, la București, contractele valabile până la finalul acestui sezon. Chitoșcă și Enceanu au și participat la antrenamentul de ieri al „stegarilor”.

Angelescu, luat prin surprindere de transfer

Un alt transfer parafat ieri de FC Brașov este cel al atacantului Alin Angelescu (22 ani) de la formația de Liga a 3-a SC Popești Leordeni.

Angelescu a semnat ieri un contract valabil până la finalul sezonului, cu opțiune de prelungire. „Am fost luat și eu prin surprindere de acest transfer, auzisem ceva discuții după amicalul de la Tărlungeni în care am jucat cu Brașovul că sunt interesați de mine. Este o șansă uriașă pentru mine și vreau să profit pentru că întotdeauna am dorit să urc în carieră, iar Brașovul este o echipă de tradiție a fotbalului românesc”, a spus Angelescu.

Tot ieri, la FRF, a fost înregistrat și contractul fundașului Alexandru Ichim, care semnase încă de sâmbătă cu FC Brașov.

Cum a picat transferul lui Mamele

O altă țintă a „stegarilor” în ultima perioadă, transferul fundașului central Iulian Mamele, a picat în ultimul moment. Mamele obținuse acordul de transfer de la Concordia Chiajna, astfel că jucătorul putea fi legitimat, însă negocierile purtate la București nu s-au concretizat. „Discutasem ceva zilele trecute cu cei de la FC Brașov, iar când m-am întâlnit la FRF mi-au prezentat altceva. Eu am fost de bună credință, obținusem acordul de transfer de la Chiajna și chiar doream să vin la FC Brașov”, a spus Mamele (31 ani), care a jucat până acum la Concordia Chiajna, Viitorul și Pandurii Târgu Jiu. „Mamele vroia o sumă importantă la semnătură și de aceea am sistat negocierile”, au reacționat oficialii lui FC Brașov.

Constantinescu rămâne la Chiajna

Pentru postul de atacant, în ultimele săptămâni au fost vizați mai mulți jucători de la Chiajna, Marian Constantinescu, Marius Pena, Robert Răducanu sau Valentin Alexandru, dinamovistul Daniel Popa sau Romeo Surdu, dar negocierile nu s-au concretizat.

Ieri, la prânz, Țălnar a încercat să-l convingă pe Marian Constantinescu să revină la Brașov, dar totul a picat în ultimul moment, pentru că atacantul nu a ajuns la un acord cu președintele Concordiei Chiajna, Cristi Tănase. „Îmi pare rău că nu am ajuns la FC Brașov, dar nu m-am înțeles cu cei de la Concordia Chiajna”, a spus Constantinescu.

Dezamăgit de ratarea acestui transfer, Țălnar a comentat sec: „fiecare doarme așa cum își așterne”.

 

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă