FC Brașov a renunțat la alți doi jucători pentru că avea un lot stufos, însă Țălnar se gândește la alte noi tranferuri

FC Brașov a renunțat la alți doi jucători pentru că avea un lot stufos,** însă Țălnar se gândește la alte noi tranferuri

Revoluția declanșată la FC Brașov încă de săptămâna trecută s-a încheiat ieri, odată cu plecările lui George Vlăsceanu (27 ani) și Vlad Potecu (23 ani). Cum lotul „stegarilor” era extrem de numeros, oficialii clubului au decis să renunțe la câțiva jucători.

Inițial, pe lista neagră se aflau cinci jucători: Avram, Pamfile, Horia Popa, Potecu și Vlăsceanu. Doar unul a scăpat de disponibilizare. Este vorba de mijlocașul Horia Popa, care a fost reprimit în lot și a fost rezervă neutilizată la meciul de duminică de la Ștefănești, cu Unirea Tărlungeni. Atacantul Alexandru Avram și mijlocașul Claudiu Pamfile au ajuns încă de săptămâna trecută sub formă de împrumut la AFC Hărman. Avram a și debutat ca titular pentru formația brașoveană de Liga a 3-a și a fost servant la golul victoriei reușit de Vlad Boția în meciul cu Știința Miroslava.

Cum ieri a fost ultima zi în care se puteau face, transferuri s-au urgentat și negocierile cu Vlad Potecu și George Vlăsceanu. Cei doi au ajuns la un acord pentru rezilierea contractelor cu FC Brașov și au semnat imediat cu Cetate Râșnov, echipă pregătită de Dan Bona. „Pentru cei doi este mai bine să joace la o echipă, decât să stea pe bancă la FC Brașov. Bona îi știe foarte bine, astfel că Potecu și Vlăsceanu vor juca la Râșnov”, a spus Paul Enache, managerul lui FC Brașov.

Potecu: „Nu am vrut să fiu doar la număr la antrenamente”

Cum era de așteptat, ambii jucători au plecat dezamăgiți de la FC Brașov. „Nu am primit nicio șansă, deși m-am antrenat cât am putut de bine. Chiar nu am dorit să fiu împrumutat la o altă echipă. Eu am fost crescut de FC Brașov, joc aici de la 7 ani, normal că nu mi-a căzut bine atunci când am auzit că nu se contează pe mine. Chiar nu-mi convenea să stau doar pe bancă și să fiu doar la număr la antrenamente. Am ales Râșnovul, în primul rând pentru că vreau să joc și apoi pentru Dan Bona cu care am lucrat foarte bine la Unirea Tărlungeni”, a declarat Potecu (23 ani), cel care nu a fost folosit niciun minut în acest campionat.

Surprinzător, deși în acest moment în lot se află patru fundași centrali (Șerban, Poverlovici, Cordoș și Ciobanu), staff-ul tehnic al „stegarilor” insistă pentru aducerea încă unui jucător pe acest post, astfel că s-au reluat negocierile cu Andrei Cordoș de la ASA Târgu Mureș și cu Constantin Mișelăricu.

O altă variantă, care va fi testată de Cornel Țălnar ar fi un jucător grec, care urma să ajungă aseară la Brașov. Tot ieri a ajuns la Brașov un jucător ghanez, care poate juca pe postul de fundaș dreapta sau fundaș central.

Mijlocașul central ghanez e Ezekiel Tawiah (22 de ani), care ultima dată a evoluat în campionatul Bulgariei, la Cernomorets Burgas, iar fundașul central grec e Pantelis Theologou (25 de ani), care a jucat în ultimii ani Atromitos în Grecia, iar în acestă vară a semnat cu Aris Limassol din Cipru.

Vlăsceanu: „Am bifat o lună la FC Brașov!”

Și George Vlăsceanu (27 ani) a plecat cu un gust amar după experiența trăită la FC Brașov. Culmea, Vlăsceanu a fost titular de bază al echipei în primele trei etape, după care a intrat în dizgrație, totul culminând cu anunțul că nu va mai face parte din lot. „Sincer, chiar nu credeam că angajamentul meu cu FC Brașov se va termina atât de repede. Am venit cu sufletul deschis aici și chiar mi-am dorit să joc pentru FC Brașov. Asta e viața, am bifat și eu o lună la FC Brașov. Voi merge la Râșnov unde voi lucra din nou cu Dan Bona, un antrenor care a insistat foarte mult pentru mine”, a declarat Vlăsceanu.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Pe aceeași temă