FC Argeș a intrat în cantonament cu cinci jucători noi în lot. Alin Buleică a semnat contractul. Săndoi: „Nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbal”

FC Argeș a intrat, din această dimineață, în primul dintre cele două stagii de pregătire pe care le va efectua în această vară la Curtea de Argeș. Echipa lui Emil Săndoi, compusă din 24 de jucători, va sta în cantonament până pe 11 iulie, urmând apoi să revină la Pitești. În perioada 17-21 iunie va reveni Curtea de Argeș.

Săndoi a programat ieri un joc-școală pe stadionul „Nicolae Dobrin” pentru a urmări la lucru, în principiu, jucătorii veniți în probe și despre care trebuia să se convingă că merită păstrați în lot pentru acest prim cantonament. Printre cei menținuți s-au numărat Grigore Turda, un fundaș dreapta de 20 de ani care ultima dată a jucat la Pandurii, și Raul Hreniuc, un fundaș central de 21 de ani care aparține de CS U Craiova și în retur a evoluat la Academica Clinceni.

Cei doi vor rămâne sub observațiile staffului tehnic și în cele 7 zile de pregătire centralizată, urmând ca o decizie în privința lor să se ia la finalul cantonamentului.

În același joc-școală au fost testați, potrivit Argeș Sport, și Andrei Tirică, fostul fundaș al celor de la CS Mioveni, Giorgian Andrei Veleanu (18 de ani), fundaș stânga originar din Severin, care a jucat și prin Germania, dar și un american cu rădăcini în Sierra Leone. Este vorba de atacantul de 21 de an Dembakwi Yomba (foto text). Aceștia nu au fost însă păstrați în lot.

În cantonamentul de la Curtea de Argeș, Emil Săndoi va pune în primul rând accent pe pregătirea fizică. „Vom face câte două antrenamente zilnic și voi pune mare accent pe partea fizică pentru că este o perioadă de acumulări, dar și pe segmentul tehnico-tactic. Mă interesează foarte mult să eliminăm greșelile pe care le-am făcut în sezonul trecut pe faza defensivă. Îmi doresc să avem o poziționare cât mai bună pe teren și să instaurez o disciplină tactică pentru a nu mai avea problemele pe care le-am avut”, a spus antrenorul echipei din Trivale. 

Alin Buleică a semnat pe un an

Pe lângă Turda și Hreniuc, printre cei 24 de jucători care se pregătesc de astăzi în orașul Basarabilor noutăți sunt și Alin Buleică, Costinel Gucu (fundaș, ex CS Mioveni), Andrei Ureche (portar, ex Academica Clinceni).

Prezent încă de la reunire, Alin Buleică (26 de ani) este primul transfer realizat de FC Argeș în această vară. Fotbalist care are peste 100 de meciuri în Liga 1, la echipe precum Universitatea Craiova, Universitatea Cluj, Pandurii Târgu Jiu sau Concordia Chiajna, a semnat ieri un contract valabil pe un sezon, cu drept de prelungire.

Emil Săndoi este convins că, prin venirea lui Buleică, forța echipei în compartimentul median va crește. „Este un fotbalist cu mare experiență în Liga 1. A evoluat la mai multe echipe importante și ne poate ajuta să creștem în valoare. Este și fost internațional de tineret având mai multe prezențe în tricoul naționalei României. A jucat și în cupele europene cu Pandurii Târgu Jiu. Este un fotbalist care nu și-a spus ultimul cuvânt în fotbalul românesc. Poate face diferența la mijlocul terenului. Îmi doresc ca la începerea noului sezon să avem un lot valoros, dar și foarte echilibrat pe toate posturile. În următoarea perioadă vom mai aduce și alți jucători valoroși pe care îi vom anuța doar după semnarea actelor”, a spus Săndoi.

Alin Buleică a fost legitimat ultima dată la UTA Arad, club care l-a trecut pe tușă din iarnă, fiindcă nu a confirmat așteptările. Fundașul a refuzat condițiile de despărțire și a stat o perioadă mai lungă fără să joace. La UTA a bifat 11 meciuri, dintre care în doar șase a fost utilizat ca titular. Săndoi îl vede la FC Argeș ca un mare plus.

Lotul pe care FC Argeș îl are în cantonament:

portari: Octavian Popescu, Nicușor Grecu, Andrei Ureche;
fundași: Ionuț Mihăescu, Bogdan Vișa, Dănuț Șerbănică, Cătălin Stan, Andrei Tofan, Dorinel Oancea, Grigore Turda, Raul Hreniuc, Costinel Gugu;
mijlocași: Raul Costin, Andrei Panait, Ionuț Șerban, Robert Grecu, Ionuț Năstăsie, Sorin Tăbăcariu, Alin Popa, Alin Buleică;
atacanți: Andrei Nilă, Vasile Buhăescu, Cătălin Barbu, Mădălin Martin.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Argeș Sport

Pe aceeași temă