FC Argeș a făcut 12 transferuri, dar se desparte și de doi jucători care au contribuit la promovare. „Îmi pare rău că am plecat”

FC Argeș a făcut 12 transferuri, dar se desparte și de doi jucători care au contribuit la promovare.**

Cele 12 transferuri efectuate de noul FC Argeș în această vară, după promovarea în Liga 2, nu aveau cum să nu ducă la alte schimbări în lotul echipei antrenate de Iordan Eftimie. Piteștenii au anunțat ieri că se despart de doi dintre jucătorii care au contribuit la îndeplinirea obiectivului în sezonul trecut.

După aducerea mijlocașului Raul Costin de la Concordia Chiajna și a atacantului Vasile Buhăescu de Juventus București, FC Argeș a decis să renunțe la doi dintre jucătorii de bază din sezonul trecut care au pus umărul la promovarea echipei în liga secundă. Este vorba de fundașul Mihai Deaconescu și atacantul Cosmin Căpățînă. Rezilierea contractelor s-a făcut pe cale amiabilă.

„Îmi pare rău că am plecat, la Pitești am avut colegi de caracter. Am avut doi ani frumoși, în care am realizat lucruri frumoase, promovarea fără niciun esec”, a declarat Mihai Deaconescu, care a primit deja o ofertă de la ACS Șirineasa, dar a preferat să rămână în Liga 2 și a semnat cu Academica Clinceni.

În schimb, Cosmin Căpățînă a fost adus în iarnă la SCM Pitești de la FCM Alexandria și a înscris mai multe goluri pe când echipa era antrenată de Nicolae Dică.

După promovarea în Liga 3, SCM Pitești, actualul FC Argeș, a făcut 12 transferuri. Au mai fost aduși portarii Octavian Popescu (ex CS Mioveni) și Nicușor Grecu de la CSMS Iași, fundașii Cătălin Stan (ex FC Brașov), Cătălin Toriște (ex Viitorul Constanța) și Bogdan Vișa (ex CS Mioveni), mijlocașii Alin Popa (ex CS Mioveni), Antonio Cruceru (ex Viitorul Constanța), Cătălin Barbu (împrumut de la Școala de Fotbal Dănuț Coman), Radu Bârzan de la CS U Craiova și atacantul Andrei Nilă, care în sezonul trecut a evoluat la CS Mioveni. Acestora li se alătură și Raul Costin (ex Concordia Chiajna) și Vasile Buhăescu (ex Juventus București).

Meciul cu Luceafărul Oradea nu se mai joacă

În altă ordine de idei, FC Argeș nu va juca meciul de sâmbătă cu Luceafărul Oradea, asta după ce conducătorii echipei bihorene au decis să abandoneze campionatul Ligii 2 după startul slab de sezon și după înfrângerea de ieri cu 3-4 cu Dacia Unirea.

Oficialii Luceafărului au înștiințat FRF că nu se vor prezenta la partida cu FC Argeș programată sâmbătă, de la ora 11:00, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Având în vedere situația creată, FC Argeș va câștiga partida cu 3-0 la „masa verde”, însă rezultatul va fi anulat după ce echipa bihoreană va înregistra și a doua neprezentare în campionat. Apoi toate rezultatele obținute de Luceafărul în acest sezon vor fi anulate, iar în fiecare etapă va sta câte o echipă.

Articol scris de Adi Georgescu

Pe aceeași temă