Farul a scăpat de Doumbia. Francezul a ajuns la o adversară din campionat

Ultima zi de transferuri din această iarnă în fotbalul românesc i-a adus clubului Dunărea Călărași încă un nume nou în lot. Echipa antrenată de Cristian Pustai și-a asigurat serviciile mijlocașului francez Madikaba Doumbia (26 de ani), lăsat în afara lotului Farului de Ianis Zicu încă de la finalul primei părți a sezonului.

Madikaba Doumbia rămâne în Liga 2 după ce Farul nu l-a mai dorit. Mijlocașul francez a semnat în ultima zi a perioadei de transferuri, 17 februarie, un contract cu Dunărea Călărași, a anunțat echipa unde antrenor este Cristian Pustai.

„Doumbia este un transfer bun și pentru moment, dar și pentru viitor. Îi urez succes la Călărași și sper să ne ofere multe momente de satisfacție”, a declarat Cristian Pustai despre ultima achiziție a Dunării.

Madikaba Doumbia a jucat la Farul încă din sezonul în care echipa era în Liga 3, a promovat în Liga 2 și a fost om de bază sub conducerea lui Petre Grigoraș, fiind utilizat în 33 de partide, 23 ca titular, și a înscris un gol. În acest sezon, sub comanda lui Ianis Zicu, mijlocașul a evoluat în 12 partide, în șapte ca titular, și a înscris tot un gol, însă la scurt timp după disputate ultimului joc din 2019, antrenorul „marinarilor” a decis să-l scoată din lot. „Doumbia, care este pus în afara lotului de către mine pentru comportamentul pe care l-a avut în ultima perioadă față de program în ultimul perioadă și nu pot trece peste acest lucru”, a spus, la momentul respectiv, Zicu. După reunirea echipei în acest an, Doumbia a fost trimis să se antreneze separat de coechipierii săi.

Înainte să ajungă în România, Madikaba Doumbia a evoluat în ligile inferioare din Italia (Raggiana, Colline Alfieri) și Franța (Villemomble Sports, Atlantique Vilaine, Olympique Noisy-le-Sec).

În această iarnă, Dunărea Călărași a mai semnat contracte cu portarul Răzvan Began, fundașii Konstantinos Rougkalas, Bogdan Jica și Ionuț Puțaru și mijlocașii Adrian Zaluschi și Claudiu Vereș.

 

Pe aceeași temă