Fabian Himcinschi, redirecționat de Dinamo la FC Brașov. Impresionează atacantul sub Tâmpa după un sezon ratat la Caransebeș și Vâlcea?

Fabian Himcinschi, redirecționat de Dinamo la FC Brașov.** Impresionează atacantul sub Tâmpa după un sezon ratat la Caransebeș și Vâlcea?

Dinamo și-a prezentat joi lotul pe care se va baza în noul sezon al Ligii 1, iar printre jucătorii prezentați nu s-a regăsit Fabian Himcinschi, atacant achiziționat de „câini” în această vară. Albaiulianul care în sezonul trecut a evoluat pentru FC Caransebeș și CSM Râmnicu Vâlcea nu a fost păstrat în lot de Mircea Rednic și a fost redirecționat către FC Brașov.

„Am discutat cu noul președinte al clubului brașovean, Vasile Dochița, și suntem de acord cu acest împrumut. Pentru jucător este important să joace și cred că va accepta să meargă la FC Brașov. Împrumutul va fi pe un sezon”, a declarat, pentru mytex.ro, Dinu Gheorghe, președintele clubului Dinamo.

După un sezon de Liga 2 în care nu a impresionat deloc, nici la FC Caransebeș, nici la CSM Râmnicu Vâlcea, acolo unde a evoluat în turul, respectiv returul campionatului ce s-a încheiat recent, Fabian Himcinschi părea că a reușit să dea lovitura în această vară. Atacantul, fiul fostului jucător Adorian Himcinschi, a dat probe la Dinamo și l-a impresionat pe Mircea Rednic. Tehnicianul clubului din „Ștefan cel Mare” promitea că-i dă o șansă jucătorului de 21 de ani ce în trecutul său impresiona la naționala sub 17 ani a României, însă în ultima vreme a intrat într-un con de umbră.

Ajuns la 21 de ani, Fabian era inclus de UEFA, în 2011, în „unsprezecele” ideal al turneului final european desfășurat în Ungaria, acolo unde România a fost printre primele opt echipe ale competiției. Atunci, atacantul înscria nouă goluri. În 2010 debuta în Liga 1 cu Unirea Alba Iulia, apoi, în urma evoluțiilor de la naționala sub 17 ani a României, era achiziționat de Empoli în Serie B. Nu a impresionat în Italia și a fost împrumutat din nou în țară la ACS Poli, pe când evolua în prima ligă, dar nici aici nu s-a impus. A urmat un nou pas înapoi, în Liga 2, către FC Caransebeș și CSM Râmnicu Vâlcea, echipe care nu l-au păstrat în lot.

3 goluri a marcat Fabian Adrian Himcinschi în ultimul sezon de Liga 2, toate pentru FC Caransebeș

Hlinca e așteptat în continuare, situația lui Pârvulescu s-a complicat

Altfel, fundașul Ionuț Hlinca se va prezenta luni la antrenamentele echipei lui Cosmin Bodea, în timp ce situația lui Cătălin Pârvulescu de la CSM Râmnicu Vâlcea s-a complicat după ce acesta încă n-a reușit să-și rezilieze contractul cu gruparea olteană.

În privința transferului portarului Florin Iacob la Concordia Chiajna, FC Brașov va încasa 50.000 de euro pentru împrumutul lui până în vară.

Pe aceeași temă