Explicația lui Iancu despre procentul de 30% solicitat de Aerostar: „Nu le datoram nimic”

10 Feb. 2012, 12:09 Bursa transferurilor
Explicația lui Iancu despre procentul de 30% solicitat de Aerostar:** „Nu le datoram nimic

Datoriile de patru milioane de euro către terți ale lui Poli Timișoara sunt de fapt mai mari, susțin conducătorii lui Aerostar Bacău, club care l-a format pe Costel Pantilimon. Băcăuanii le cer timișorenilor 1.050.000 de euro, reprezentând 30% din suma pe care Poli ar fi încasat-o de la Manchester City, conform clauzei din contractul de vânzare a portarului de la Aerostar la Poli, în 2006.

„În momentul în care Federația ne va pune la dispoziție actele referitoare la acordul de transfer al lui Pantilimon, vom ști exact ce sumă ne revine. Vom face apoi o nouă întâmpinare către conducerea Timișoarei, în speranța că această își va onora obligațiile față de noi. În caz contrar, vom apela la comisiile abilitate”, a declarat președintele Aerostarului, Doru Damaschin.

Pantilimon a fost transferat la Timișoara pe vremea în care Anton Doboș era încă în conducerea clubului. Marian Iancu susține că „viitorul transfer”, despre care vorbesc băcăuanii, a fost, de fapt, trecerea portarului de la societatea lui Doboș la societatea condusă de grupul BkP. „Aerostar nu e sub contract cu noi, ci cu societatea condusă de Toni Doboș. În 2007, jucătorul a fost transferat cu valoare pe societatea noastră. Se putea face și gratis, iar noi am fi preluat obligațiile. Dar am plătit către asociația pe care am preluat-o de la Doboș 3 miliarde de lei vechi. Ei aveau dreptul atunci, în 2007, la aproape 1 miliard de lei vechi”, a spus Iancu.

Șeful lui Poli susține că suma de transfer a lui Pantilimon la City nu este cea de 3,5 milioane de euro, pe care au invocat-o băcăuanii. „Nu înțeleg de ce forțează nota și de ce se iau după ziare. Suma totală a transferului este în jur de 2,5 milioane de euro. Aproximativ, că nu am voie să o spun exact. E dreptul lor să facă ce vor. Noi avem toată documentația. Dacă am fi avut vreo obligație față de ei, i-am fi chemat la negocierile cu City”, a declarat Iancu.

Va urma, așadar, un nou scandal, o judecată îndelungată la comisiile din România și poate și la TAS. Clubul alb-violet s-a obișnuit cu astfel de conflicte în ultimii ani.

Articol scris de Radu FAUR

10 Feb. 2012, 12:09 Bursa transferurilor
Pe aceeași temă