EXCLUSIV | Steaua continuă să caute întăriri: un fost junior de la West Ham și un fotbalist de la o echipă din Liga 2 și-au făcut apariția la amicalul din Ghencea

Steaua București începe mâine, 11 februarie, cel de-al doilea cantonament al acestei perioade de iarnă, stagiu care va avea loc la Cheile Grădiștei. În munți, Ion Ion și Marius Lăcătuș vor pune accentul pe pregătirea jocului, motiv pentru care vor programa cinci partide amicale, lotul pentru acest cantonament fiind stabilit azi cu prilejul amicalului câștigat cu 8-0 în fața celor de la Voința Maia.

În Ghencea și-au făcut apariția astăzi și doi fotbaliști aflați în probe, fotbaliști asupra păstrării cărora Marius Lăcătuș va lua o decizie în următoarea perioadă. În partea a doua a jocului, în tricoul Stelei a jucat Bogdan Cuibari, fotbalist de 19 ani care în urmă cu doi ani era junior al lui West Ham United, postură din care se prezenta și la un trial pentru echipa națională a României.

Al doilea jucător aflat în tratative cu clubul roș-albastru este Marian Neagu. Mijlocașul dreapta în vârstă de 26 de ani a jucat în turul acestui sezon la CS Balotești și are în CV 16 partide la cel mai înalt nivel din fotbalul românesc, în sezonul 2013/2014, atunci când juca pentru Concordia Chiajna. Neagu a mai jucat la Karmiotissa (Cipru), la Academica Clinceni, ACS Berceni și CS Balotești.

8-0 cu Voința Maia

Astăzi, Steaua a jucat un amical împotriva Voinței Maia, echipă de liga a cincea. Fotbaliștii pregătiți de Ion Ion și de Marius Lăcătuș au învins ușor, cu 8-0, într-o partidă în care antrenorii au putut urmări la lucru și noile achiziții ale Stelei. Golurile au fost marcate de Mirea, de patru ori, Bâtfoi, Sitaru, Predescu și Curt.

În fața a mai bine de 500 de suporteri, Steaua a început în formula Iancu – Sitaru, Turbatu, Vîlcea, Lolescu, Curt, M. Olaru, Peptănuș, Rasdan, Bâtfoi și Mirea. Prima repriză a fost cea în care echipa lui Lăcătuș și-a demolat adversarul, vârful Bâtfoi trecându-și și el numele pe lista marcatorilor. Remarcatul primelor 45 de minute a fost Cătălin Mirea, autor a patru goluri, iar surpriza s-a numit din nou Gabriel Peptănuș, puști adus de Lăcătuș în prima echipă încă din cantonamentul de la Forban. Vestea proastă a fost dată de accidentarea lui Răsdan, fotbalist adus de Steaua din Liga 1, de la Chiajna. Mijlocașul a ieșit de pe teren la mijlocul primei reprize, accidentat la gambă după o intrare dură a unui adversar.

În partea a doua antrenorii au schimbat complet componența echipei. Cu Chiș – Zamfirescu, Grigore, Prodan, Zeciu, Constantinescu, Radu, Curt, Bogdan, Pătrănoi și Predescu pe teren, Steaua a continuat să domine partida însă s-a apropiat mai rar de gol. Predescu a marcat din acțiune la doar câteva minute după ce ratase o lovitură de pedeapsă, iar scorul final a fost stabilit de reușita lui Curt.

Articol scris de Cristian SCUTARIU
Foto: Mihai BIRĂ‚U / ProSport

Pe aceeași temă