Ene: „Pot spune că mi-am început cariera de adevărat fotbalist la Arad”

Ene: „Pot spune că mi-am început** cariera de adevărat fotbalist la Arad

De când se află la conducerea „Bătrânei Doamne”, Giovanni Catanzariti a făcut destule „afaceri” cu conducerea actualei campioane a României. În fapt, acestea se reduc la împrumutul câtorva fotbaliști care nu au avut loc în Dealul Gruia, dar care aveau să confirme în Liga a 2-a pe malul Mureșului. Cel mai bun exemplu este cel al lui Paul Batin, care a și devenit golgheter în tricoul „alb-roșu”, iar apoi a făcut saltul spre Liga 1, la CFR Cluj, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov. Dacă în cazul atacantului băimărean este vorba despre o adevărată explozie, Dodo Digbeu sau Remo Amadio au avut perioade mai bune și mai puțin bune laArad. Ultimul fotbalist împrumutat de pe Someș este tânărul Cornel Ene, care a început sezonul pe bancă și a încheiat anul ca titular cert la UTA.

Produs al fotbalului sătmărean, fundașul central a prins doar meciuri la „satelitul” CFR-ului, iar odată cu desființarea acestuia rămânea – oarecum – pe dinafară, atâta timp cât prima echipă nu-și permitea să facă experimente în lupta pentru titlu în Liga 1 sau pentru ieșirea din grupele Champions League. Așa, Ene a ajuns în Calea Aurel Vlaicu, ca variantă de rezervă la juniorii titulari, care, în debutul stagiunii, erau Marius Chindriș și Alexandru Neagu. Cum ultimul nu a arătat o formă prea bună, iar al doilea s-a accidentat pe termen lung, s-a apelat în primă instanță la Florin Lazea și Hiago. Dar nici brazilianul nu a confirmat, așa că la rând a venit Cornel Ene.

Reușita primei victorii a sezonului

Acesta a convins prin evoluțiile sale, marcând și golul primei victorii „textiliste” în prezenta ediție de campionat. „Am simțit o imensă satisfacție când am înscris la Slatina, dar să nu uităm că toată echipa a muncit pentru acel succes atât de mult așteptat. Personal, golul, dar și evoluția din teren mi-au dat multă încredere în mine, dar primul merit în ascensiunea mea o are domnul Antrenor Falub, care mi-a dat șansa să debutez în Liga 2-a și apoi m-a folosit constant. Până la urmă, rezultatele echipei nu au fost dintre cele mai bune și nu pot fi mulțumit pe de-a întregul. Dar, dacă mă întrebați ce a însemnat pe plan personal acest tur de campionat nu pot să vă spun că un mare pas înainte. Practic, pot spune că mi-am început cariera de adevărat fotbalist la Arad”, a recunoscut fotbalistul de 19 ani.

Nu se simte titular

Întors acasă, la Satu Mare, utistul spune că a primit multe telefoane de felicitare și încurajare din partea foștilor săi antrenori. „Am vorbit cu domnii Gheorghe Vasile, Alin Minteuan și Zoltan Ritli, acesta din urmă fiind și mentorul meu și toți s-au bucurat pentru mine. E și rodul muncii lor, e normal să fie fericiți. De acum înainte depinde doar de mine dacă voi știi să-mi păstrez locul de titular la UTA și bineînțeles să progresez. Mi-ar plăcea să fac saltul cât mai repede la Liga 1, de ce nu chiar în tricoul echipei arădene”, a mai spus talentatul fotbalist.

Lot de loc promovabil

Folosit în sistemul cu trei fundași centrali, Ene recunoaște că a avut ceva dificultăți doar când a evoluat în stânga. „Am mai jucat și la juniori acest sistem, însă întotdeauna pe dreapta. Am avut ceva probleme la poziționare la inceput, dar apoi eu zic că m-am descurcat și acolo. Cert este că am căpătat deja destulă experiență la nivelul ligii secunde, am prins încredere în mine, iar pentru asta trebuie să le mulțumesc și colegilor, care au fost alături de mine tot timpul. Regret, însă, foare mult clasarea la jumătatea sezonului, căci, după valoarea lotului, ar fi trebuit să fim pe unul din locurile promovabile”, mai crede tănărul jucător împrumutat până în vară de la CFR Cluj.

Tineri și „senatori”

Vorbind despre posibilitatea ca din retur Adrian Falub să conteze pe o formație mult mai tânără, Ene consideră că e nevoie și de câțiva „senatori”. „Am jucat la CFR Cluj II doar cu tineri și nu am prea făcut față nici măcar în Liga a 3-a. E frumos și lăudabil că se dă credit jucătorilor tineri, însă pe lângă aceștia trebuie să existe măcar 4-5 fotbaliști cu experiență, care să știe să trateze momentele importante ale unui meci și, astfel, să ne dea încredere și nouă”, a adăugat Ene.

Poli, motivație pentru o iarnă grea

Cel puțin deocamdată, utistul are o vacanță activă și pentru că: „M-am confruntat cu o pubalgie, pe care am tratat-o cu ajutorul doctorului Lucaciu de la Oradea. Acum mă simt mai bine și am început să mă antrenez la sala de forță. Vreau ca la reluarea antrenamentelor în luna ianuarie să fiu apt 100%”. Cât despre obiectiv, Cornel Ene e rezervat, dar, totodată, are o mare dorință: „Faptul că jucăm derby-ul cu Poli exact în prima etapă a returului ne motivează mult în această iarnă. Vom trage și mai tare la antrenamente, știind că suntem obligați să-i batem pe timișoreni la Arad. Apoi, să mergem pas cu pas și vom vedea unde ne poartă drumul nostru”.

 

Sursa: Sport Arad

Pe aceeași temă