Dunărea Călărași dă o nouă lovitură. Tha’er Bawab a semnat cu echipa preluată de Cristi Pustai

Dunărea Călărași își începe tare campania de achiziții pentru noul sezon al Ligii 2. Dacă ieri, în ziua în care a avut programată prezentare noul președinte executiv și noul antrenor, cât și reunirea, a semnat cu portarul Alessandro Caparco (35 de ani), astăzi, formația călărășeană a bătut palma cu un alt jucător cu experiența primei ligi. La fel ca italianul Caparco, al doilea transfer vine tot de la Concordia Chiajna. Este vorba despre mijlocașul iordanian Tha’er Bawab (34 de ani).

Tha’er Fayed Al Bawab a evoluat în ultimii aproape doi ani pentru Concordia Chiajna, iar în sezonul recent încheiat a avut 25 de apariții în prima ligă, 18 ca titular, și a înscris patru goluri. Liber de contract după retrogradarea echipei ilfovene în Liga 2, mijlocașul a fost convins să semneze pe un an cu cealaltă echipă care a picat din Liga 1, Dunărea Călărași.

Adus în România de Gloria Bistrița, în 2010, Bawab a mai jucat în țara noastră pentru Gaz Metan Mediaș, CS U Craiova, FCSB, Dinamo și Concordia Chiajna, iar în palmaresul său are câștigată o Cupa Ligii, în 2017, cu Dinamo. Junioratul și l-a făcut în Spania, la Cornella și Real Madrid, iar la seniori, până să ajungă în România, e evoluat pentru Real Madrid C și B, Barcelona B, Hospitalet, Alfaro și Moratalla (toate din Spania). Între FCSB și Dinamo a avut o scurtă experiență în Qatar, la Umm Salal.

Până la plecarea în cantonamentul din Bulgaria, de la Bansko, programat în perioada 9-21 iulie, Dunărea dorește ca lotul pe care să se bazeze Cristian Pustai să fie complet în proporție de 80 la sută.

Foto: Dunărea Călărași

Pe aceeași temă